06 Ekim 2010 00:00

Tacikistan’da çatışma

TACİKİSTAN İçişleri Bakanlığına dayandırılan yerel basında çıkan haberlerde, ülke doğusundaki dağlık Kamarob bölgesinde...

Paylaş

TACİKİSTAN İçişleri Bakanlığına dayandırılan yerel basında çıkan haberlerde, ülke doğusundaki dağlık Kamarob bölgesinde silahlı militanlarla emniyet güçleri arasında devam eden çatışmalarda 5 polisin öldüğü, 1 polisin ise yaralandığı bildirildi.
Silahlı militanlarla polis arasında 2 haftadan bu yana çatışmaların devam ettiği Raşt ilçesi ile de telefon bağlantısı dahil tüm iletişim kanalları kesildiği öğrenildi. Geçen ay sonunda, Duşanbe Cezaevinden kaçan 25 tutuklunun yakalanmasına yönelik başlatılan operasyonları desteklemek için bölgeye giden askeri konvoya silahlı militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 25 asker ölmüş, 14’ü ise yaralanmıştı. Tacikistan hükümeti, 19 Eylülde meydana gelen saldırı için, 1992-1997 yılları arasındaki iç savaşta hükümete karşı direnen Birleşik Tacik Muhalefetinin (BTM) Eski Komutanlarından Mirzohoca Ahmedov, Alauddin Davlatov ve Abdullo Rahimov’un yandaşlarını sorumlu tutmuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Yeni testler tanıkları yalanlıyor

SONRAKİ HABER

Londra Metrosu’nda yine etkili grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...