07 Ekim 2010 00:00

Mahallede 5 cami var tek okul yok

ANKARA Mamak’ın Şahintepe Mahallesi’nde halk yeni eğitim öğretim dönemine yine okulsuz girdi.

Paylaş

ANKARA Mamak’ın Şahintepe Mahallesi’nde halk yeni eğitim öğretim dönemine yine okulsuz girdi. Hayat Televizyonu tarafından hazırlanan Haber Özel programına ev sahipliği yapan Şahintepe Mahallesi halkı, eğitimle ilgili yaşadıkları sorunların görmezden gelinmesine tepkililer.
Şahintepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aslan, 27 bin kayıtlı nüfusu bulunan mahallede 5 cami bulunmasına rağmen tek bir ilköğretim okulu bile bulunmadığını belirtti. Yaptığı tüm başvurulara olumsuz yanıt aldığını anlatan Aslan, “Artık eylemlere başvuracağız. Yol kesip suç işlediğimizi iddia edecekler. Fakat bu suç mu sizce?” diye konuştu.
Öğrenci Velisi Cevriye Küçükgür, devlet ödenek ayırmadığı için okulların dönem başında velilerden topladığı kayıt paralarıyla tadilata giriştiklerini belirterek, eğitimin ancak 1 ay sonra başladığını anlattı. Diğer bir Veli Zöhre Şimşek, başkentin ortasında bile çocukların 50 kişilik sınıflarda eğitim gördüğünü ifade etti.
İşçi Habib Güzel de, Anayasada eğitimin parasız olduğu yazmasına rağmen, uygulamaların tam tersi olduğuna dikkat çekti. Vatandaşla devletin karşı karşıya gelmemesi için Okul Aile Birlikleri’nin kullanıldığını kaydeden Güzel, yaşananlara karşı örgütlü bir tutum alındığı takdirde parasız eğitimin mümkün olduğunu ifade etti. Eşref Kayacan adlı veli de, “Eğer bir ülkede işsizlik varsa ve insanlar inançlarından dolayı birbirine düşürülmeye çalışılıyorsa, anadillerini kullanamıyorsa, asgari ücret 580 liraysa eğitimde eşitlik nasıl mümkün olur” diye konuştu. ÖVDER Mahalle Temsilciliği Genel Saymanı Hüseyin Sakmak da velileri sorunlarının çözümü için örgütlenmeye çağırdı.
‘ZORUNLU DİN DERSİ KALKSIN’
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş da, zorunlu din derslerinin sürüyor olmasını eleştirdi. “Biz bu derse karşı değiliz, ancak bunun zorunlu olmasına karşıyız” diyen Demirtaş, AİHM “Zorunlu din dersinin insan haklarına aykırı olduğu” yönündeki kararını hatırlattı.
Zorunlu din derslerinin 12 Eylül darbesinin bir ürünü olduğunun altını çizen Demirtaş, “12 Eylüle karşı olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Zorunlu din dersi ortadan kalksın. Devlet tüm inançlara eşit davranmak zorundadır. Zorunlu din dersleri bu ülkede demokrasinin önündeki engellerinden biridir” dedi. Demirtaş, zorunlu din dersinin kaldırılması için 9 Ekimde Sakarya Caddesi’nde yapacakları oturma eylemine katılım çağrısı yaptı.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Birleşerek kazanacaklarının farkındalar

SONRAKİ HABER

Dipçik ve postallar arasında bilim olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...