07 Ekim 2010 00:00

Kadına yönelik şiddet eğitim programı

KARŞIYAKA Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları ilçede açılacak ikinci sığınma evi için hizmet içi...

Paylaş

KARŞIYAKA Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları ilçede açılacak ikinci sığınma evi için hizmet içi eğitim programı düzenledi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede bilinmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.
Kendi görev tanımlarının haricinde halkla en çok muhatap olan ve bire bir görev ve sorumluluk alan birimlerin katıldığı eğitimi, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sosyolog Ayfer Çalışkan, Müdürlük Personelleri Psikolog Tuğçe Erdem, Sosyolog Hatice Uslu ile Karşıyaka Belediyesi Kadın Sığınma Evi Sorumlusu Sosyolog Funda Kalaycı verdi.
Zabıta, halkla ilişkiler, güvenlik, santral ve belediyeye ait kadın danışma merkezlerinde çalışanların katıldığı eğitim programında, kadına yönelik şiddeti konu alan kısa bir film gösterimi yapıldı.
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayfer Çalışkan neden böyle bir eğitim programı düzenlediklerini anlatırken burada bulunan birimlerin kadına şiddet hakkında mutlaka bilgilenmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle Karşıyaka Belediyesine ait Kadın Sığınma Evini anlatırken bu ilgili birimlerin de bu projeleri ve yapılması gerekenleri mutlaka öğrenmeleri gerektiğini vurguladı. Belediyenin ikinci sığınma evini de yakında faaliyete sokacaklarını söyledi. Psikolog Tuğçe Erdem, şiddet ve istismar gören kadınların içinde bulundukları psikolojik durumu anlatırken Sosyolog Funda Kalaycı şiddete maruz kalan kadınların haklarına değindi. 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun’dan söz etti. Sosyolog Hatice Uslu da aile içinde kadına yönelik şiddet olan fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete değindi. Türkiye’de her beş kadından ikisinin hayatının bir döneminde aile içinde fiziksel şiddete uğradığının altını çizdi. (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye yine mahkum!

SONRAKİ HABER

İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde mobbing uygulaması!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...