07 Ekim 2010 00:00

Asya’da sel kurbanlarının sayısı 100’ü geçti

ENDONEZYA’da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 75’e yükseldi

Paylaş

ENDONEZYA’da şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı 75’e yükseldi. Yetkililer, Batı Papua vilayetinde önceki gün şiddetli yağmurların başlamasından hemen sonra toprak kaymasının olduğu Wasior köyünde insanların kaçmaya bile fırsat bulamadığını belirterek, felaket nedeniyle 30 evin yerle bir olduğunu söyledi. Şimdiye kadar toprak altından 75 kişinin cesedinin çıkarıldığını kaydeden yetkililer, kurtarma çalışmaları sürdükçe ölü sayısının arttığını, 90 yaralının da hastanelerde tedavi gördüğünü ifade etti.
Vietnam’ın orta kesimlerini etkileyen sellerde ölenlerin sayısı da 26’ya yükseldi. Yetkililer, yağışlardan en fazla zarar gören Quang Binh vilayetinde 11 kişinin öldüğünü, kayıp olan 5 denizciyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Vilayette, iki helikopterin seller nedeniyle bağlantının kesildiği köylere gıda ve su attığı, kurtarma görevlilerinin de diğer köylere karadan yardım ulaştırdıkları bildiriliyor. Demiryollarının bir bölümünün sular altında olması nedeniyle dünden beri Quang Binh’de demiryolu ulaşımı yapılamıyor.
Yetkililer, Ha Tinh vilayetinde 7 kişinin öldüğünü, bir kişinin kayıp olduğunu, Nghe An vilayetinde 5 kişinin öldüğünü, 3 kişinin kayıp olduğunu, Ouang Tri’de ise 3 kişinin öldüğünü ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Buz devri Avrupa’ya geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...