09 Ekim 2010 00:00

+1 Fotoğraf Sergisi Berlin’de

“FOTOĞRAFÇI için en zoru bir konuya başlamak, hayır belki de konuya ait olmak. Fotoğrafın konu ettiği insanların fotoğraflarına bakarken ...

Paylaş

“FOTOĞRAFÇI için en zoru bir konuya başlamak, hayır belki de konuya ait olmak. Fotoğrafın konu ettiği insanların fotoğraflarına bakarken hissettiğim fotoğraflanan insanların mı, fotoğrafçının mı asıl konu olduğu. Tek bildiğim bu ikisinin birbirine möbius şeridinin öncesizliğine ve sonrasızlığına benzer şekilde dolandığı zaman çok etkili oldukları.”
İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi kurucularından, Fotoğraf Sanatçısı Murat Pulat’ın 3. kişisel fotoğraf sergisi +1.00 üzerine bunları söylemiş. Sergi Berlin’de sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Başkonsolosluğunun himayesinde ve desteğinde düzenlenen sergi, yaşadığımız, alışveriş yaptığımız, çalıştığımız binaların duvarlarında, boya ve sıva katmanlarının altında kalanları ortaya koymayı hedefliyor. İnşaatçıların ölçü almalarında kılavuz olması için çizilen ve sergiye ismini veren +1.00 kotu işareti ise klonlaşmaya inat, inşaat sahasına uzak kişilerin hayal gücüne kılavuzluk ediyor. Çekimleri 8 yıllık bir sürece yayılan ve siyah-beyaz çalışmalardan oluşan sergi, 26 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında Berlin Türk Evi’nde ziyaret edilebilir.
Pulat, “Bu sergi, sadece bir fotoğraf projesi değil, hayatımın inşaat sahalarında geçen büyük parçasının hikayesi.” Diyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Oğlunuz Erdal

SONRAKİ HABER

Cinsel taciz davası ağır cezada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...