10 Ekim 2010 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı ücret iyileştirmesi yapacak

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bakanlık personelinin aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarında...

Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bakanlık personelinin aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarında dengeli bir iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmaların yapıldığını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan’ın soru önergesine yanıt veren Çubukçu, öğretmenler ve Milli Eğitim Bakanlığı personelinin aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarına yönelik yürütülen bir çalışmanın olduğunu ortaya çıkardı.
Çubukçu, yürütülen çalışmanın ayrıntılarını şöyle anlattı: “Personelin yararlanacakları haklar, yürürlükte bulunan ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde hizmet sınıfları itibarıyla görev, yetki ve sorumlulukları dikkate alınarak belirlenecek. Aralarında öğretmenlerin de bulunduğu personelin çalışma şartları ile emek-ücret ilişkisi bütünlüğündeki aylık, ek ders ücreti ve diğer özlük haklarında; personelin kıdem ve öğrenim niteliği yanında, görevin önemi, görev çevreleyen şartlardaki zorluk, personelin sorumluluk durumu ile başarı derecesi ölçüt alınarak devletin ekonomik imkanları, çerçevesinde dengeli bir iyileştirme sağlanmasına yönelik çalışmalar, devlet personel rejimi bütünlüğünde ilgili kamu kurumları nezdinde sürdürülmektedir.” (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

SADEDE GELELİM

SONRAKİ HABER

Hastanede işten atma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...