12 Ekim 2010 00:00

İstifalar bizimle ilgili değil

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, HSYK’daki istifalara ilişkin “Bizimle ilgili bir konu değil.

Paylaş

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, HSYK’daki istifalara ilişkin “Bizimle ilgili bir konu değil. Yasal mevzuat içinde süreç işler” dedi. Başbakan, bedelli askerlik konusunda da bir taahhüdü bulunmadığını belirtti ve “Pişmemiş aşa kimse su katmasın” diye konuştu. Erdoğan tek tip askerlik konusunda ise TSK’nın çalışmalarını sürdürdüğünü ve önümüzdeki hafta kendisine bir brifing verileceğini açıkladı.
HSYK’DAKİ İSTİFALAR
Suriye ziyareti öncesi basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, HSYK üyelerinin istifalarına ilişkin soru üzerine konunun kendileriyle ilgili olmadığını söyledi. Konunun kendi yasal çerçevesi olduğunu belirten Erdoğan “Bir mevzuat bir düzenleme var. Bu mevzuat çerçevesinde o süreç işler. Süresi dolanlar süresi dolduğunda zaten ayrılırlar. Ondan sonra yerlerine gelecek olanlar da yeni anayasa paketinde belirlenmiştir. Bu düzenlemeye göre onlar da seçilip görevine başlarlar. Atamalar noktasında kimin nereye nasıl atandığı hususunda böyle bir polemiğe girmeme gerek yok. O konuda da bizim muhatabımız değiller zaten. Süreç içerisinde bizler hassasiyetimizi koruduk, korumaya da devam ediyoruz edeceğiz” şeklinde konuştu.
HİCABİ DURSUN’UN ÜYELİĞİ
Erdoğan Hicabi Dursun’un Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesi konusunda CHP’nin itirazlarına yönelik değerlendirmesinde ise şöyle konuştu; “Böyle bir şey söz konusu değil. Bunu zaten Sayıştay da açıkladı. Ben de araştırmasını yaptım. Yeni Anayasa paketinde bu çok açık net var. Gerek Yargıtay gerek Sayıştay gerekse Danıştay gibi kurumlarda böyle bir yaş durumu söz konusu değil” dedi. Bunların dışında olanlarla ilgili 45 yaş söz konusu. Bu yazılı olduğu halde gerekçeleri açık net olduğu halde sadece spekülasyon meydana getirilmek isteniyor ki o zatların da durumu malum. Hep bu tür şeylerle uğraşırlar. İşgal alanları meşgaleleri budur. Şu anda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Sayın Dursun Anayasa Mahkemesinin üyesi olmuştur. Hayırlı olsun.”
TEK TİP VE BEDELLİ ASKERLİK

Erdoğan, bir gazetecinin bedelli askerlikle ilgili haberleri hatırlatması üzerine “Gazetenin attığı başlık çok yanlış. Benim böyle bir taahhüdüm olmamıştır, halkoylaması öncesinde de böyle bir taahhüdüm olmadı. Pişmemiş aşa kimse su katmasın. TSK’nın yaklaşımı önemlidir” dedi. Erdoğan tek tip askerlik konusunda ise, “Bu konuyla ilgili, ciddi bir konu, şu anda silahlı kuvvetler konuyla ilgili çalışmalarını bitirdi veya bitiriyor. Ben kendilerine bir gün vereceğim, önümüzdeki hafta büyük ihtimalle kendileri bize gelip brifing verecekler. Bundan sonra da nasıl bir düzenleme yapacağımızı karara bağlayacağız” şeklinde konuştu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

‘Kazanın raporu değiştirildi’ iddiası

SONRAKİ HABER

İnsanca yaşam için birleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...