13 Ekim 2010 00:00

Yaşam savunucuları İstanbul’a çıkarma yapacak

“SUYUN Ticarileştirmesine Hayır” platformu üyeleri, “Suyuna, toprağına, ormanına, emeğine sahip çıkanlar yaşamı savunanlar İstanbul’da” başlıklı forumda bir araya geliyor.

Paylaş

“SUYUN Ticarileştirmesine Hayır” platformu üyeleri, “Suyuna, toprağına, ormanına, emeğine sahip çıkanlar yaşamı savunanlar İstanbul’da” başlıklı forumda bir araya geliyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde 15 Ekim’de başlayacak olan forum, 17 Ekim’de Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenecek olan konser ve basın açıklaması ile sona erecek.
“Suyun Ticarileştirilmesine Hayır” platformu bileşenlerine bağlı yüzlerce kişi, 15-16-17 Ekim’de, “Suyuna, toprağına, ormanına, emeğine sahip çıkanlar buluşuyor. Yaşamı Savunanlar İstanbul’da” başlıklı forumla bir araya geliyor. Ekim’in 15’inde Boğaziçi Üniversitesi Saatli Bina’da saat 9.30’da başlayacak olan forumun ilk gününde, kentte suya erişim hakkı deneyimi, nükleer enerjiye karşı mücadeleye deneyimi ve maden ocaklarına karşı mücadele deneyimleri paylaşılacak. 3 gün sürecek olan formun sonunda ise yaşam savunucuları, 17 Ekim’de Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenecek olan basın açıklaması ve Nurettin Güleç, Erdal Bayrakoğlu, Ercan Aydın ve Nejat Yavaşoğulları’nın katılacağı konseriyle sona erecek.
Platform tarafından, gönderilen çağrı metninde, “HES yoluyla akarsularımıza kullanım hakkının sermayeye satılmasına; Suyun ticarileştirilmesiyle insanca ve sağlıklı bir yaşam sürme hakkımızın elimizden alınmasına; Termik santraller, nükleer santraller, maden şirketleri eliyle toprağımızın, suyumuzun, havamızın kirletilmesine, yaşamın yok edilmesine; 3. Köprü gibi kentsel rant projeleriyle ormanlarımızın, su havzalarımızın yok edilmesine; Tarımsal bioteknoloji şirketleri ve endüstriyel tarımın dayattığı GDO’lu ürün ve tohumların, gıda egemenliğimizi; yerel tohumlarımızı ve biyolojik çeşitliliğimizi tehdit etmesine; Kapitalizmin metalaştırma saldırısı altında doğanın sermayenin kar hırsıyla yok edilmesine karşı mücadele edenler olarak, Biliyoruz ki mücadelemiz ortaktır. Şimdi sözümüzü, mücadelelerimizi birleştirmenin zamanıdır. Bu davet hepimizin” denilerek herkes foruma davet edildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

METROBÜS YAYA BIRAKTI

SONRAKİ HABER

Mühendisler de HES’lere karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...