14 Ekim 2010 00:00

TİGEM, besilik dana getirdi, 6 bin liraya satıyor

SIFIR faizli krediye rağmen besilik dana bulamayanların imdadına Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) yetişecek.

Paylaş

SIFIR faizli krediye rağmen besilik dana bulamayanların imdadına Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) yetişecek. İşletmenin getirdiği ilk parti 2 bin 55 baş hayvan, 1 Kasımdan itibaren köylüye para karşılığı dağıtılacak. Düvelerin ortalama fiyatı 6 bin lira olacak.
TİGEM bu yıl yaklaşık 15 bin baş yüksek verimli damızlık düve ithalatı yapacak. Bu kapsamda ABD’den ithal edilen ilk parti 2 bin 55 baş Holstein ırkı damızlık düve Bandırma Limanından alındı. Gelen hayvanların bir kısmı TİGEM İşletmelerinin damızlık sürü yenilenmesi için kullanılacak. Bir bölümü 50 baş veya daha fazla sayıda hayvan talep eden işletmelere satılacak.
Türkiye’de sağmal inek ortalamasının süt verimi 2 bin 750 kilo civarında iken, TİGEM’de ineklerde sağmal ortalama 7 bin 500 kilonun üzerinde bulunuyor. İthal edilen hayvanların süt verimi ise bu rakamları geçiyor. ABD’den ithal edilen düveler; Siyah Alaca (Holstein) ırkından, süt verimi yüksek genetik kapasitede 9-10 ton/Laktasyon ortalamada ırk özelliklerini belirgin şekilde gösteren hayvanlar arasında seçildi. (AYDIN)




ÖNCEKİ HABER

Ebeveynler işe çocuklar kreşe

SONRAKİ HABER

TOPBAŞ sözünde dur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...