16 Ekim 2010 00:00

‘TARiHiN YOK OLMASINA iZiN VERMEYECEĞiZ’

HASANKEYF’i Yaşatma Girişimi tarafından organize edilen ve 17 Ekime kadar sürecek olan Hasankeyf’le Dayanışma Kampı’nda Dengbêjler divanı kuruldu.

Paylaş

HASANKEYF’i Yaşatma Girişimi tarafından organize edilen ve 17 Ekime kadar sürecek olan Hasankeyf’le Dayanışma Kampı’nda Dengbêjler divanı kuruldu. Köprübaşında kurulan kampın çadırında Trabzon’un Çamlı Henşim’e bağlı Fırtına Vadisi’nde kurulmak istenen termik elektrik santraline karşı verilen mücadeleyi anlatan “Vatandaş Mustafa” adlı belgesel film gösterimi sunuldu.
Etkinliğin ardından kısa bir konuşma yapan BDP Van Milletvekilli Özdal Üçer, “Bu tarihi, kadim ve kültür abidesi olan Hasankeyf’i yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Biz de tarihimizin yok edilmemesi için ellimizden geleni yapmalıyız. Biz birlik olacağız ve bu halkın tarihinin yok olmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Daha sonra dengbêjler Bahar Kültür ve Sanat Merkezine bağlı müzisyenlerin çaldığı saz, davul ve erbane eşliğinde hareketli parçalarla katılımcıları coşturdu. Gece geç saatlere kadar devam eden etkinlik, katılımcıların çektiği halaylarla son buldu.
17 Ekime kadar devam edecek olan kampta Esnaf ve Sanatkarlar Odası bileşenleri sabaha kadar nöbet tuttu.
(BATMAN)
ÖNCEKİ HABER

Atom bombası sergisi Ankara’da

SONRAKİ HABER

Erozyondan en çok etkilenen il Şanlıurfa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...