17 Ekim 2010 00:00

Evrim Sempozyumu ilgiyle karşılandı

DÜŞÜNBİL Dergisi’nin 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirdiği Evrim Sempozyumu ilgiyle karşılandı.

Paylaş


DÜŞÜNBİL Dergisi’nin 14-15 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirdiği Evrim Sempozyumu ilgiyle karşılandı.
Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun ilk gününde Yard. Doç. Dr. Ercüment Akat, “Evren Biliminde Bir Gezinti”, Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, “Evren, Evrim ve Yaratılış”, Prof. Dr. Yaman Örs, “Bilimsel Felsefe Açısından Bilimde Kuramlar ve Evrim Kuramı”, Prof. Dr. Ramazan İnci ise, “Evrim Öğretimi Nasıl Olmalı?” başlıklı sunumlar yaptı.
Sempozyumun ikinci gününde ise Prof. Dr. Renan Pekünlü, “Büyük Patlama Evren Modeline Karşı Savlar”, Prof. Dr. Osman Demircan, “Evrenin Evrimi ve İlk Canlılar”, Prof. Dr. Yaman Örs, “Evrim Üzerine Söyleşi”, Dr. Ahmet Uhri, “İnsan Aklı Konusunda Bir Arkeoloğa Danışmak Gerekli midir?” konularını ele aldı.
Konuşmacılar evrenin ve canlılığın evrimini anlatırken Türkiye’de bilimsel eğitimin eksikliğini çokça vurguladılar. Katılanların sıkça dile getirdiği konulardan biri ise kapitalizmin evrim üzerine etkisi ve kapitalizm evrim arasındaki ilişki idi. Katılımcılardan bazı üniversite öğrencileri sempozyum hakkındaki görüşlerini bizimle paylaştı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğrencisi Mesut Aslan, Evrim Sempozyumunu mükemmel bir gelişme olarak değerlendirirken, “Evrim teorisindeki eksikliklerimi gidermek için fırsat oldu. Arkeoloji ile evrim arasındaki ilişkinin insanın kendi bilinciyle bir şeyler yapmasıyla başladığını düşünüyorum” dedi.
İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Egemen Sönmez, “Bu sempozyum akademik düzeyde olmadığından halka daha yönelik olduğunu düşünüyorum. Temel kavramlar anlatılarak halkın bilinçlenmesi önemli. Çünkü çoğu insan evrimi bilmediği için evrimi yanlış anlıyor. ‘Biz maymunlardan mı geldik yani’ diyerek kestirip atıyor. Bu eksiklikler sempozyumların artmasıyla karşılanabilir” dedi.
Düşünbil Dergisi sorumluları da sempozyumların devamını yakın zamanda İstanbul ve Ankara’da da gerçekleştireceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)






Dilan Göksu - Akar Deniz Pala
ÖNCEKİ HABER

Kayıplarımızı unutmadık unutturmayacağız

SONRAKİ HABER

Ülkücü saldırıda yaralanan öğrenci taburcu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...