19 Ekim 2010 00:00

Köylüler OSB’ye karşı yürüdü

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde verimli topraklar üzerinde yapılması planlanan organize sanayi bölgesi Küçükkaymaz köyünde Toprakların Kardeşliği Platformu ve birçok köylünün katılımıyla protesto edildi

Paylaş

KOCAELİ’nin Kandıra ilçesinde verimli topraklar üzerinde yapılması planlanan organize sanayi bölgesi Küçükkaymaz köyünde Toprakların Kardeşliği Platformu ve birçok köylünün katılımıyla protesto edildi.
Köy okulu önünde konuşma yapan TMMOB İKK Sekreteri Nedim Kara Kocaeli’de kurulması planlanan OSB dışında 12 tane daha OSB olduğunu ve bunların doluluk oranının yüzde 50 olduğunu belirtirken bunun anlamının ise OSB’lerin her iki tanesinden birinin boş olması olduğunun altını çizdi. Kara “Bu durumda sormak gerekiyor. Ne oluyor da bu kadar düşük doluluk oranı olan kentimizde, kaldı ki diğer kentlerde de durumun farklı olduğunu düşünmüyoruz. Mantar gibi OSB’ler peşi sıra kurulmuştur” şeklinde konuştu. Kara, Kandıra’ya bir OSB kurulacaksa karar mekanizması içerisinde milyon TL’ler alanların değil Kandıralıların olması gerektiğini dile getirdi.
Konuşmanın ardından kitle traktörlerle OSB’nin yapılacağı alana gitti. Burada Toprakların Kardeşliği Platformu adına konuşan Ahmet Uzun, köylülerin organize sanayi bölgesinin kurulmasıyla mağdur duruma düşeceklerini, birçoğunun evlerinden toprağından olacağını, köylülerin OSB değil tarımı ve hayvancılığı geliştirecek politikalar istediklerini dile getirdi. Görüşlerini aldığımız Küçükkaymaz Köylü Ekrem Yılmaz “Evimin de içinde bulunduğu arazimin tamamı yapılacak sanayi bölgesi içinde olacak. Evim yıkıldığında benim nerede kalacağımı söylemiyorlar 30 milyarlık araziye 5 milyar bedel biçiyorlar” dedi. Eyüp Gürel ise “Bize bir rapor gösterdiler onların raporuna göre en verimsiz arazide yaşıyoruz ama biz ne ekersek karşılığını alıyoruz” şeklinde konuştu.
(Kocaeli/EVRENSEL)


Hakan Tunç
ÖNCEKİ HABER

43 köy elektrik borcu yüzünden susuz

SONRAKİ HABER

‘Yetkililer Şili’deki operasyondan ders almalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...