19 Ekim 2010 00:00

NATO konvoyuna saldırı: 9 ölü

AFGANİSTAN’ın güneyinde silahlı kişiler, NATO konvoyunu koruyan 9 Afgan özel güvenlik görevlisini öldürdü.

Paylaş

AFGANİSTAN’ın güneyinde silahlı kişiler, NATO konvoyunu koruyan 9 Afgan özel güvenlik görevlisini öldürdü.
Ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinin Emniyet Müdür Yardımcısı Kemaleddin Han, saldırının önceki gece Gerşk bölgesinde düzenlendiğini belirtti. Öte yandan Helmand’a komşu Nimroz’da işgal askerlerinin, bomba yerleştiren militanlara yönelik hava saldırısında 4 Taliban militanının öldüğü bildirildi. Nimroz emniyet yetkilisi, ölenler arasında bir Taliban komutanının da bulunduğunu söyledi.
PAKİSTAN’DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Bu arada, Pakistan’ın güneyindeki Karaçi’de etnik ve siyasi nedenli şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 38’e yükseldi. Televizyonlara açıklama yapan Karaçi Polis Müdürü Fayyaz Ahmed Leghari, son 24 saat içinde tırmanan ve halen devam eden olaylarda 38 kişinin öldüğünü, 50’den fazla kişinin yaralandığını, çok sayıda araç, iş yeri ve evin ateşe verildiğini söyledi. Polis, cinayetleri işleyenlerin ve kundaklama yapan silahlı kişilerin motosikletlerle kısa sürede olay yerinden uzaklaşabildiklerini belirtti.
Başka bir güvenlik yetkilisi de kentin büyük bazı kesimlerinde insanların sokağa çıkmaya korktuğunu ve iş yerlerinin kapalı tutulduğunu ifade ederek, güvenlik güçlerinin kentin gerilimi yüksek bölgelerinde kontroller ve devriye sayısını artırdığını kaydetti.
Olaylara, Karaçi ve çevresinde eyalet meclis üyeliği seçimleri nedeniyle siyasi partiler arasındaki rekabetin neden olduğu ifade ediliyor.
20 milyondan fazla kişinin yaşadığı Karaçi’de yıl başından beri 300’den fazla kişi siyasi ve etnik kökene dayanan çatışmalarda hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

On binlerce Filipinli fırtınadan kaçıyor

SONRAKİ HABER

Fransa’da grev devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa