20 Ekim 2010 00:00

Roj TV hesapları üzerindeki yasak kaldırıldı

ROJ TV’nin hesaplarına el konulmayla başlatılan davaya ilişkin mahkeme, “Hesaplara el konulmasını gerektirecek hiçbir hukuki neden olmadığına” karar verdi.

Paylaş

ROJ TV’nin hesaplarına el konulmayla başlatılan davaya ilişkin mahkeme, “Hesaplara el konulmasını gerektirecek hiçbir hukuki neden olmadığına” karar verdi.
Roj TV’nin hesaplarının dondurulmasına ilişkin Kopenhag Mahkemesi beklenen kararını dün verdi. Mahkeme başkanı, “Hesaplara el konulmasını gerektirecek hiçbir hukuki neden yoktur” dedi. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, televizyonun toplumun yardımları ile çalıştığı ve bunun terörizmle bir ilgisinin bulunmayacağını belirtti. Kararda, Roj TV’nin diğer televizyonlar gibi işleyen bir basın kuruluşu olduğuna da vurgu yapıldı. Savcılığın karara itirazda bulunacağını belirtmesi üzerine Roj TV avukatları, dondurmanın devam etmesi halinde televizyonun maddi olarak çalışmalarını sürdüremeyeceğini söyledi.
Mahkeme başkanı, bunun üzerine yüksek mahkemede görülecek davaya kadar Roj TV hesapları üzerindeki dondurmanın devam edip etmeyeceğine ilişkin kararını yazılı olarak bildireceğini duyurdu. Roj TV avukatı, davayı kazandıklarını belirtti. Alkışlar arasında konuşmasını sürdüren avukat, mahkemenin savcılığın iddialarını reddederek, itirazlarını haklı bulduğunu vurguladı. Danimarka Savcılığının talimatı üzerine 30 Ağustos’ta Roj TV’nin banka hesapları dondurulmuştu.
(KOPENHAG)
ÖNCEKİ HABER

iZLENiM

SONRAKİ HABER

KARAYILAN’DAN AÇIKLAMA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa