20 Ekim 2010 00:00

3M: Türkiye’de rüşvet verdik

ABD’nin en önemli küresel şirketlerinden biri olan 3M firması, şirket bünyelerinde bulunan Türkiye Temsilciliği’nin...

Paylaş

ABD’nin en önemli küresel şirketlerinden biri olan 3M firması, şirket bünyelerinde bulunan Türkiye Temsilciliği’nin, Türkiye’de bazı kamu kuruluşlara hizmet ve ürün satmak için rüşvet verip, haksız ihaleler aldığı, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla iç soruşturma başlattı.
3M firması, ağustos ayında Amerikan Adalet Bakanlığına ve Halka Açık Şirketler Denetleme Komisyonuna (U.S. Securities and Exchange Commission) verdiği çeyrek dönem faaliyet raporunda söz konusu iddiaları yetkili Amerikan makamlarına bildirdi.
Amerikan Adalet Bakanlığı ve halka açık şirketleri denetleyen Securities and Exchange Commission’a geçtiğimiz ağustos ayında verilen faaliyet raporunda, “12 Kasım 2009 tarihinde şirketimiz Adalet Bakanlığı ve Güvenlik Denetleme Kuruluşu ile temasa geçerek, şirketimize bağlı Türkiye temsilciliğimiz hakkında elimize geçen raporlar doğrultusunda, Türk hükümetine bağlı kuruluşlara mal ve hizmet satmak için ihaleye fesat karıştırdığı, rüşvet verdiği, yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle dahili soruşturma başlattığımız ifşa ettik” denildi.
Şirket yöneticilerinden Sanchez, soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirterek, iddialar konusunda gerekli yasal başvuruyu Amerikan makamlarına yaptıklarını söyledi. Sanchez, “Yetkili makamlara verdiğimiz faaliyet raporunda her şey açık olarak anlatılıyor” diye konuştu.
Raporda hükümete bağlı hangi kuruluşa rüşvet verildiği veya hangi ihaleye fesat karıştırıldığına ilişkin bilgiye yer verilmedi. Bunun soruşturma sonucu ortaya çıkması bekleniyor. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

‘NBŞ kotası 300 milyonluk kayba yol açıyor’

SONRAKİ HABER

THY’de grev kapıda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa