23 Ekim 2010 00:00

Yavuz Selim’de bitmeyen çile

KOCAELİ’nin Körfez belediyesi Türkiye’de geliri en yüksek belediyeler arasında yer alıyor.

Paylaş

KOCAELİ’nin Körfez belediyesi Türkiye’de geliri en yüksek belediyeler arasında yer alıyor. Belediye sınırları içinde bulunan Yavuz Selim Mahallesi sakinleri ise belediye yönetiminin yaşadıkları sorunlara duyarsız kalmasından yakınıyor.
Mahalle sakinlerinden Kaniye Samsa, depremden bu yana mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları sürekli belediyeye bildirmelerine rağmen bir türlü çözüme kavuşmadığını söyledi. Samsa şöyle devam etti: “Yolumuz, alt yapımız, ışıklandırmamız yoktu. Bütün bu sıkıntıları en son tüm mahallelinin katıldığı bir yürüyüşle belediyeye ilettik. Çünkü daha önce hiçbir çözüm alamamıştık. Yürüyüş sonrasında gelip yolları kazıdılar ama onu da yarım bırakıp asfalt dökmediler yollarımız şimdi çamur içinde. Sadece kaldırımları ve alt yapıları yaptılar. Alt yapıda doğru düzgün yapılmadı yağmur yağdığında sular dışarı taşıyor, mahalleyi fareler bastı” dedi.
ÜVEY EVLAT MIYIZ?
Sözde şehrin göbeğinde yaşadıklarını ama mahallelerindeki sorunların artık köylerde bile olmadığına dikkat çeken Samsa “Bize üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Koca TOKİ’yi dikip bir yılda her şeyini yapıyorlar. Bizim on yıldan beri yollarımız bile yapılmıyor. Yollar çamur içinde. Bunun için arıyoruz belediyeyi anca gelip koca taşları yola döküyorlar, şimdi taşlardan yürüyemiyoruz. Çocuğumuz hasta aşı olacak sağlık ocağımız yok. Hadi kalkıp diğer sağlık ocaklarına gidelim diyeceğiz mahalleye otobüs gelip gitmiyor” diye konuştu.
Mahallenin diğer bir sakini Suna Ukşal, ancak 10 yıllık bir çabanın sonunda sadece kaldırım ve alt yapılarının yapıldığını belirterek şunları söyledi: “ Alt yapı yaptık dediler lağım suları dışarı akıyor, milletin hepsi yakında hasta olacak. Maşallah TOKİ’leri bir yılda dikip her şeyini yaptılar. Şimdi ikinci etabı yapılıyor oda yakında bitecek. Adeta Paris gibi. Marketi, kasabı, yolu, otobüsü var. Bizim burası da kümes gibi. Herhalde burasını da TOKİ’ye çevirmeyi düşünüyorlar ki ondandır hiçbir şey yapmıyorlar. Arsalar parsel parsel satılıyor” dedi.
VERGİLERİMİZ NEREYE GİDİYOR?
Ukşal sözlerini şöyle sürdürdü: “Su faturası yirmi geliyor biz otuz ödüyoruz, elektrik otuz geliyor elli ödüyoruz. Ev vergisi diye 400 lira ödedim, soruyorum mahalleye hizmet etmiyorsan bu vergi paraları nereye gidiyor?”
Mahalledeki kadınların bu sorunlar için çok uğraştığını söyleye Gülcan Yıldız “Yüksek gerilim hatları altında yaşıyoruz, onu da kaldıracaklarını söylediler ama kaldırmadılar. Beş altı metre yüksekliğinde adeta örümcek gibi. Buzdolabımız, televizyonumuz bozuluyor; bu yüzden hem sağlığımızdan hem de malımızdan oluyoruz. Yağmur yağınca yollar bataklığa dönüşüyor, kanalizasyonlardan fareler taşıyor. Fareli köyün kavalcısı olduk adeta, çoluk çocuğumuzla sokağa çıkamaz olduk” dedi.
Belediyeye defalarca gidip sonuç alamamalarına rağmen tekrardan belediyeye gitmeyi düşündüklerini söyleyen Yıldız, sorunları çözülüp hakları olan hizmeti alana kadar belediyeye gideceklerini dile getirdi. (Kocaeli/
EVRENSEL)
Ayşegül Sağlam
ÖNCEKİ HABER

Çalışma hayatına ilişkin değişiklikler tamamlandı

SONRAKİ HABER

Asıl sorunlar görmezden geliniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...