25 Ekim 2010 00:00

Dicle Koğacıoğlu makale ödülü verildi

SABANCI Üniversitesi “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu” tarafından, akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu adına düzenlenen ...

Paylaş

SABANCI Üniversitesi “Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu” tarafından, akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu adına düzenlenen “Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü”nün ilki önceki gün Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi’nde öğrenci konferansının ardından düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Yurt içi ve dışındaki 16 üniversiteden 28 lisans üstü araştırmacının başvurduğu yarışmada birinciliği “Bir’in ve Dil’in Hegemonyasından Kurtulmak: Yaşam Yazımında Çokseslilik” başlıklı makalesiyle York Üniversitesi’nden Özlem Ezer aldı İkincilik ödülünü Sabancı Üniversitesi’nden “Eşcinsel Mekanlar: Erkek Eşcinsellerin Toplumsal Cinsiyet Kurulumunun Heteronormativite ile İlişkisi” başlıklı makalesi ile Doğu Durgun kazandı. Üçüncülük ödülüne ise, “Dört Duvarın Arasında Gül(ebil)mek: ‘Cop Dansı’na, ‘Lasonil’e, ‘Tam Mahkemelik Morluklar’a Dair” başlıklı makalesiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Meral Akbaş layık görüldü. Kazananlar ödüllerini Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker’den aldılar.
Sabancı Üniversitesi Kültürel Çalışmalar bölümünde öğretim üyesi olan Dicle Koğacıoğlu, sosyoloji ve kadın çalışmaları alanlarında birçok çalışma yapmış, makale yazmıştı. 2009’da hayata veda eden Koğacıoğlu adına makale ödülü verilmeye bu yıl başlandı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

MEDYATİK

SONRAKİ HABER

1001 Belgesel’de kültürler buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...