25 Ekim 2010 00:00
İngilterede greve gidilecek
İNGİLTEREde sendikalar hükümetin açıkladığı kemer sıkma planına tepkilerini göstermeye başladı. İngiltere Sendikalar Konfederasyonunun (TUC) çatısı altında toplanan sendikalar, 1926 yılından bu yana ilk defa genel grev çağrısı yaptı. TUC, aynı zamanda İngilterede şimdiye kadar düzenlenmiş en büyük gösteriyi organize edeceklerini açıkladı. Londrada bin 500 kişinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş genel grevin habercisi olarak değerlendirildi.
Başbakan David Cameron liderliğindeki hükümetin açıkladığı önlemler paketine göre, birçok devlet dairesinde kesintiye gidilecek. Kamu sektöründe 2015 yılına kadar 490 bin kişi işten çıkarılacak ve beş yıldan az bir sürede 92 milyar avro tasarruf sağlanacak.
Bu gelişmeler yaşanırken Londralı itfaiyeciler ilk protestolarını gerçekleştirdi. Yeni kontratlarında yer alan vardiya saatlerindeki değişime karşı çıkan itfaiyeciler, sekiz saat boyunca çalışmadı. Sadece çok acil vakalara müdahale eden memurlar halka tepkilerinin nedenlerini anlatmak için broşürler dağıttı.
ORDUYU UTANDIRAN TATBİKAT
Bu arada İngiltere ordusunun en yeni ve en büyük silahlarından olan nükleer bir denizaltı, İskoçyada yapılan tatbikatta karaya oturdu. İngiliz Savunma Bakanlığı konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kazanın nükleer bir tehlike taşımadığını ve olayda kimsenin yaralanmadığını bildirdi.
Ülkenin en yeni nükleer denizaltı filosunda yer alan Astute adlı denizaltı, İngiltere Kraliyet Deniz Kuvvetlerinin en büyük ve güçlü saldırı denizaltılarından biri olma özelliği taşıyor. Bu nedenle İngiltere basınında yer alan haberlerde kaza, İngiliz ordusu için büyük utanç başlıkları ile verildi.
(DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et