11 Mart 2011 10:51

Elazığ’da krom ocağında göçük!

Elazığ’da Alcakaya ve Kovancılar çevresinde kurulu krom ocaklarında meydana gelen göçüklerin ardı arkası kesilmiyor. Bugün de aynı bölgede bulunan bir krom ocağında göçük meydana geldi.Eti Krom’a ait maden ocaklarının 2009 yılında özelleştirilmesinin ardından taşeron sistemi yaygınlaştı ve bununla berabe

Elazığ’da krom ocağında göçük!
Paylaş

Elazığ’da Alcakaya ve Kovancılar çevresinde kurulu krom ocaklarında meydana gelen göçüklerin ardı arkası kesilmiyor. Bugün de aynı bölgede bulunan bir krom ocağında göçük meydana geldi.

Eti Krom’a ait maden ocaklarının 2009 yılında özelleştirilmesinin ardından taşeron sistemi yaygınlaştı ve bununla beraber çalışma koşulları iyiden iyiye kötüleşti. İşçilerin yeterkli güvenlik önlemleri alınmadan çalıştırılması nedeniyle bölgede daha önce de ölümle sonuçlanan birçok göçük ve kaza yaşanmıştı.

ALACAKAYA'DA BU İLK DEĞİL

En son 22 Haziran 2010’da bu bölgede bulunan özel bir firmaya ait krom ocağında çalışırken üzerine taş düşen bir işçi hayatını kaybetmişti. Alacakaya ilçesine bağlı Kef mevkisindeki bir krom ocağında meydana gelen olayda 23 yaşındaki Ferhat Türkel adlı işçi galerinin tavanındaki taşların üzerine düşmesi sonucu yaşamını yitirmişti.

18 Şubat 2010’da da yine Alacakaya’ya bağlı Sori mevkiinde bulunan Yunusdere Şantiyesi’nde göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 47 yaşındaki Eyüp Komi adlı işçi hayatını kaybetti. Bu Yunusdere Krom Ocağı’ndaki ilk ölümlü kaza değildi.

11 Ocak 2010’da da Alacakaya ilçesi İncebayır köyü sınırları içerisindeki özel bir firmaya ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçükte taşeron firma bünyesinde çalışan 46 yaşındaki Abdullah Yaşaroğlu yaşamını yitirirken, 40 yaşındaki Efendi Kaçar isimli işçi yaralandı.

27 Mart 2009’da ise yine Yunusdere Krom ocağında meydana gelen göçükte Abdullah Türker ve Mustafa Aksöz adlı işçiler yaşamlarını yitirdi.

Eti Krom A.Ş. İşletme Müdürü İbrahim Mete Doğan bu kazanın ardından göçük meydana gelen ocağın müteahhit işletmesinde olduğunu söylemişti. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arabistan’da Şiiler ayakta

SONRAKİ HABER

Baykal’dan İklim Bayraktar’a dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa