27 Ekim 2010 00:00

YTܒde öğrencilerin okula alınmaması protesto edildi

YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) haklarında soruşturma açılan 26 öğrencinin okul yönetimi tarafından okula girişlerinin yasaklanması okul önünde yapılan açıklama ile protesto edildi.

Paylaş

YILDIZ Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) haklarında soruşturma açılan 26 öğrencinin okul yönetimi tarafından okula girişlerinin yasaklanması okul önünde yapılan açıklama ile protesto edildi.
Öğrenci Muhalefeti; YTܒde türban karşıtı afişlerin indirilmesi nedeniyle geçen hafta yaşanan gerginliğin ardından haklarında soruşturma açlına 26 öğrencinin okul yönetimi tarafından okula girişlerinin yasaklanması protesto etmek amacıyla okul önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Onur Taş, AKP hükümetinin demokrasiden ve özgürlüklerden bahsettiğini fakat bu söylemlerin olduğu bir sırada ise öğrencileri fişleme çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
TMMOB’DAN ÖĞRENCİLER DESTEK
Taş’ın konuşmasının ardından öğrencilere destek vermek amacıyla YTÜ önüne gelen TMMOB temsilcileri adına ise Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş’da bir konuşma yaptı. Haklarında açılan soruşturma gereği okula alınmayan öğrencilere ise büyük bir hukuksuzluğun yöneltildiğini söyleyen Göltaş, “Biz sonuna kadar öğrenci arkadaşlarımızın yanında olacağız. Üniversite yönetimine karşı başlatacakları hukuk mücadelesinde de onları yalnız bırakmayacağız” diye konuştu. Öğrenciler destek için Genç-Sen’de üniversite önünde basın açıklaması yaptı.
DİSK: ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ
Öğrencilerin okula alınmamasının ‘’öğrenim hakkı engeli’’ olduğunu belirten DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’de “ Türkiye’nin hiçbir üniversitesinde benzer bir uygulama olmadığı gibi dünyanın hiçbir yerinde soruşturma bitmeden ceza uygulaması yoktur. Öğrencilerin eğitim hakkı bizzat okul yönetimi tarafından engellenmektedir” diye konuştu. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

TEB: Sahte kanser ilaçları hastanelerden çıktı

SONRAKİ HABER

‘Sağlık hakkımızdan, ocağımızdan vazgeçmeyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...