28 Ekim 2010 00:00

Sağlıkçılar protokolü protesto etti

TÜRK Sağlık Sen üyesi sağlıkçılar Marmara Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolü protesto ettiler.

Paylaş

TÜRK Sağlık Sen üyesi sağlıkçılar Marmara Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolü protesto ettiler. Marmara Üniversitesi Hastanesi acıl kapısında toplanan sağlıkçılar imzalanan protokol ile sağlık çalılaşanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çektiler.
Basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık Sen Anadolu Yakası Şube Başkanı Alper Alıcı sağlık kuruluşlarının ve üniversite hastanelerinin ödeme sıkıntısına düşünce Sağlık Bakanlığı ve Maliye ile borçlar karşılığında ortak hizmet üretme protokolü imzaladığını hatırlatarak yapılan protokolle sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunların göz ardı edildiğini belirtti. “Arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için sağlık bakanlığı ve üniversite rektörüyle görüşmeler yapmamıza rağmen arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü hâlâ belirsizliğini koruyor” diyen Alıcı bu güne kadar uygulanan politikaların sağlıkta özelleştirmeyi getirdiğini ve şimdi de üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin yapılarak özelleştirilmek istendiğini dile getirdi.
Marmara Üniversitesi Hastanesi için Sağlık Bakanlığı ve Maliyle Bakanlığı arasında bir hizmet sunum sözleşmesi yapıldığını belirten Alıcı, “Hastane mali sıkıntıların giderilmesi için 3 ayda bir raporlama sitemiyle kontrol edilecek” dedi. Şu anda Marmara Üniversitesi’nin tüzel kişiliğinin olduğunu ama her hangi bir faaliyeti olmadığını vurgulayan Alıcı “Yapılan sözleşmeyle üniversite hastanelerinin bilimsel araştırmalar yapamayacak, kararlarını alamayacak. Protokol ‘borçlarını ödeyeceğim sen de bana tabi ol’ uygulamasıdır. Önümüzdeki dönemde de her birinin yaklaşık 100 milyon borcu bulunması sebebiyle başta Çapa olmak üzere Hacettepe ve Uludağ hastaneleri de benzer sözleşmelerle karşılaşacak” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Beylikdüzü Belediyesi’nden göstermelik yıkım

SONRAKİ HABER

Madendeki ihmal iki cana mal oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...