28 Ekim 2010 00:00

BES Meryem Çağ için dayanışma eylemi yaptı

28 Mayıs 2009 tarihinde KESK’e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan ve 20 Kasım 2009’da serbest bırakılan...

Paylaş

28 Mayıs 2009 tarihinde KESK’e yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan ve 20 Kasım 2009’da serbest bırakılan BES İzmir Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü İşyeri Temsilcisi Meryem Çağ’ın memuriyetten ilişiğinin kesilmesi BES İzmir Şubesi tarafından protesto edildi.
Yargılanan diğer KESK üyeleri görevlerine iade edilirken, Meryem Çağ’a, Gümrük Müsteşarlığının Yüksek Disiplin Kurulu Kararıyla, “Devlet memurluğundan çıkartma” cezası uygulanmıştı.
BES İzmir Şubesi konu ile ilgili olarak Çağ’ın işyeri olan İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, dava konusu olan ve 16-18 Ocak 2009 tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleştirilen, ‘Kriz ve emekçilere yansımaları’ konulu sendikal panelin bir yasadışı örgüt toplantısı gibi gösterildiğini belirtti. “Diğer taraftan işyeri temsilcimiz Meryem Çağ’a ait telefon konuşmalarında adı geçen şahıslar da ya sendikamızın üyesi ya da konfederasyonumuzun üye ve yöneticileridir” dedi.
HUKUKA AYKIRI
Sağlam, işyeri temsilcileri Meryem Çağ’ın, işyerindeki mesai arkadaşlarının ve çalışmakta olduğu birim amirlerinin ifadesine bile başvurulmadan evinde yapılan aramada ve bilgisayarında yapılan incelemede, “suç unsuruna rastlanmadığı”na ilişkin Savcılık tutanaklarına rağmen olumsuz rapor düzenlenmesinin haksız ve hukuka aykırı bu tutumu açıkça gösterdiğini ifade etti.
“Diyarbakır’daki toplantılara biz de katılabilirdik. Bu durumda hepimiz suçluyuz, hepimizi işten çıkarmaları gerekir” diyen Sağlam, barıştan, kardeşlikten yana sendikaların ve sendikacıların söz konusu uygulamalara maruz kaldığını dile getirdi.
Ramis Sağlam, BES olarak işyeri temsilcileri Meryem Çağ ile dayanışmalarını her düzeyde sürdüreceklerini ve yapılan haksız, gayri vicdani ve gayri hukuki tüm uygulamalara karşı demokratik ve hukuki alanda mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Eyleme UPS işçileri ve İzmir Sendikalar Birliği Temsilcileri ile İHD de destek verdi. BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, açıklamanın ardından 31 Ekim Pazar Günü, saat 13.00’te Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde İzmir Sendikalar Birliği tarafından gerçekleştirilecek çalışmaya tüm emekçileri davet etti. (İzmir/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

KESK’e yönelik baskılar sürüyor

SONRAKİ HABER

ICEM konferansında birleşme tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...