30 Ekim 2010 00:00

Patronların saldırılarına karşı dayanışmaya!

KOCAELİ Sendikal Konferans Düzenleme Kurulu, Gebze’de Mutaş işçilerinin ailelerine dönük saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı

Paylaş

KOCAELİ Sendikal Konferans Düzenleme Kurulu, Gebze’de Mutaş işçilerinin ailelerine dönük saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Kocaeli Şube salonunda yapılan basın açıklamasını Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Mali Sekreteri Hakan Akyol okudu. Akyol yaptığı açıklamada, Mutaş işçilerinin Anayasal haklarını kullandığını belirterek polisin ve işverenin saldırılarını kınadıklarını ifade etti. Cumhuriyet Bayramının kutlandığı günde işçilere dönük saldırılara hükümetin sessiz kalmasını eleştiren Akyol “Kaymakamlık ve polis güçleri adeta işverenin emriyle hareket edercesine fabrikada direnişlerini sürdüren işçilerin kapı önünde bekleyen ailelerine gaz bombaları ve copla saldırdı. Kadınların ağırlıkta olduğu destekçilere yapılan saldırıda 8 kişi yaralandı. Halkın temsilcisi olarak ülkeyi yönettiğini iddia eden siyasal iktidarın yaşananlara seyirci kalması, hatta bu saldırılara destek verdiği bir ülkede halk egemenliğinden bahsedilebilir mi?” diye konuştu.
‘HALK EGEMENLİĞİ NEREDE?’
MESS sözleşmelerine de değinen Akyol “ MESS aylık 2 lira 25 kuruşluk zam önerisinin yanı sıra mesailerde yüzde 25 indirim, deneme süresinin 4 aya çıkarılması, esnek çalışma maddelerinin sözleşmeye girmesi ve uygulanması gibi ağır teklifleriyle, işçiye bir şey vermekten ziyade var olanları alma yönünde oldukça gayretli olduğunu gösterdi. MESS’in yüzde 0,18’lik zam teklifine, esnek çalışma dayatmalarına karşı sendika ayrımı yapmadan tüm metal işçilerini birlik olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Akyol sözlerini şöyle sürdürdü: “MESS patronları ve Mutaş patronu, bir kez daha göstermiştir ki; patronların işçilere yapacak iyiliği kalmamıştır. İşçiler ancak birlik olarak ve hakkını arayarak kazanımlar sağlayabilir.Sendikal Konferans Düzenleme Kurulu olarak hem Mutaş işçileri hem de metal işçilerinin mücadelesinin yanındayız. Tüm sendikaları da dayanışmaya çağırıyoruz.”
(Kocaeli/EVRENSEL)
Arif Koşar
ÖNCEKİ HABER

İSRAİL KENDİNİ DUVARA HAPSEDİYOR

SONRAKİ HABER

MUTAŞ İŞÇİSİNE VE AİLELERİNE YAPILAN BAŞBAKAN’IN İŞÇİYE BAKIŞI GÖSTERİYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa