30 Ekim 2010 00:00

Ankara’nın işsizlik profili çıkarılacak

ANKARA Valiliği, Başkent’te işsizlik ve işçi talebinin net sayılarının çıkarılması için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’na başvuracak

Paylaş

ANKARA Valiliği, Başkent’te işsizlik ve işçi talebinin net sayılarının çıkarılması için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’na başvuracak. Ankara Valiliği İl İsihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 4. dönem toplantısında işsizlik konusu ele alındı. İş-Kur, milli eğitim, sanayi odası, ticaret odası, il özel idare, sanayi ve ticaret, Hak-İş, Gazi Üniversitesi, ANKESOB, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve TİSK temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda, TÜİK’in yaptığ istatistiki çalışmalara işsizlik ve işçi talebinin çıkarılması için destek alma kararı alındı. TÜİK’in Ankara’da yaptığı çok yönlü istatistik çalışmalarında 2011 yılında yapılacak olan genel nüfus sayımında sorulacak sorular arasında istihdama yönelik konuların yer alması fikri benimsendi. Toplantıda ayrıca Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından 500 fabrikada istihdama yönelik anket çalışmasının da tamamlanması kararlaştırıldı. Toplantıda, işsizliğe neşter olacak çözüm önerileri de konusunda da meslek grubu temsilcileri görüşlerini paylaştı.
İŞSİZ SAYISI SADECE 90 BİN MİŞ!
ASO, Ankara’da kaynakçı, argon kaynakçısı, gazaltı kaynakçısı, fırın işçisi, müzik aleti-akordu işçisi, mermerci, cam işçisi alanlarında ihtiyaç olduğunu belirtti. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, teknik eğitimdeki çok sesliliğin, meslek liselerde kapasitelerin dolu, öğretmenlerin de ders yükünün fazla olmasından dolayı verim alınamadığını çözüm olarak da atıl durumda olan yaygın eğitim merkezlerinin devreye sokulabileceğini söyledi. İş-Kur Ankara Müdürü Talip Altuğ, il genelinde işsiz kaydının 90 bin 248 olduğunu belirtti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Gazilere 23,5 lira zam

SONRAKİ HABER

TESK’ten kurbanlık uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...