11 Mart 2011 10:25

Aşkın vatanı yoktur

Özgür Üniversite ve Özgür Tiyatro birlikteliği ile Nâzım Hikmet’in “Aşkın Vatanı Yoktur” oyunu 13 Mart Pazar günü İstanbul Muammer Karaca Tiyatrosunda sahnelenecek. Özgür Tiyatro tarafından oyunlaştırılan ve Özgür Başkaya’nın yönettiği oyun 16.00 ve 20.00 olmak üzere iki seansta sahneye k

Aşkın vatanı yoktur
Paylaş

Özgür Üniversite ve Özgür Tiyatro birlikteliği ile Nâzım Hikmet’in “Aşkın Vatanı Yoktur” oyunu 13 Mart Pazar günü İstanbul Muammer Karaca Tiyatrosunda sahnelenecek. Özgür Tiyatro tarafından oyunlaştırılan ve Özgür Başkaya’nın yönettiği oyun 16.00 ve 20.00 olmak üzere iki seansta sahneye konulacak. İki gösterim arasında oyunun yönetmenliğini yapan Özgür Başkaya, “Piyasa, sanat, sanatçı” konulu  söyleşi gerçekleştirecek.

Nâzım Hikmet’in “Taranta Babu’ya Mektuplar” destanının oyunlaştırması olarak 2000 yılında oluşturulan oyun, İtalyan faşizmini anlatıyor. Oyunda, İtalya’da faşizmin gelişim süreci ve emperyalizmin en vahşi hali gözler önüne seriliyor. Faşizme karşı mücadelenin sade kendi ülkesinde değil, tüm dünyada önemini bilen şairimizin evrensel yanı oyunda kendini yoğunluklu olarak hissettirirken yazarın enternasyonalist tavrı oyun boyunca öne çıkarılıyor.
 

ŞİİRİN MUHTEŞEMLİĞİYLE…

Habeşistanlı bir gencin, karısı Taranta Babu’ya yazdığı mektuplar oyunun ana eksenini oluştururken Nâzım Hikmet’in İtalyan arkadaşı ile kendi arasındaki kurgusal bağ ise görülmeye değer…

Tek kişilik oyunlarda olabilecek belirgin sorunlar (Çatışmanın ortaya çıkması sorunu, seyircinin sıkılma riski, stand up türüne kayış vb…) bu oyunda özel olarak irdelenmiş ve üstesinden gelinmeye çalışılmış.
İstanbul Özgür Üniversite tel; 0212 292 77 40 – 0212 249 12 92. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Tiyatrolarında 26 sahnede ücretsiz oyun

SONRAKİ HABER

Arabistan’da Şiiler ayakta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...