02 Kasım 2010 00:00

TRT’nin ‘ağırlıklı’ personel sınavı yargıda

HABER-SEN TRT yönetiminin 30 spiker, 13 muhabir, 15 müfettiş yardımcısı kadrosunun da aralarında bulunduğu toplam 220 yeni personel almak için açtığı sınavı yargıya taşıdı.

Paylaş

HABER-SEN TRT yönetiminin 30 spiker, 13 muhabir, 15 müfettiş yardımcısı kadrosunun da aralarında bulunduğu toplam 220 yeni personel almak için açtığı sınavı yargıya taşıdı. Sınavın kadrolaşma amacı ile açıldığını ifade eden Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı yaptığı yazılı açıklamada, Genel Müdür İbrahim Şahin döneminde amacı kadrolaşma olan personel alımları da yapıldığını hatırlattı. Yedeklerle birlikte 400’ü aşacağını belirttiği personel arasında bulunanlar ile toplam 34’e çıkacak müfettiş-yardımcı müfettiş kadrosuna TRT’nin ihtiyacı olmadığını vurgulayan Yılbaşı, deneyimli spikerlerin ekrandan çekildiğini hatırlattı.
AĞIRLIKLI İBARESİ KALKMALI
TRT’nin şaibeli KPSS’ye göre ve hukuka aykırı yöntemle personel alımı yapmasını eleştiren Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, Temmuz 2010 KPSS ile ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini hatırlattı. Personel alımı ile ilgili duyurunun “Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliği”ne uygun olmadığı için hukuksuz olduğunu ifade eden Yılbaşı, stajyer spiker ve muhabirin KPSS-A puanı ile alınması gerektiğini vurguladı.
KPSS-B puanı ile alınan personelin yerleştirilmesinin de ÖSYM aracılığı ile yapılması gerektiğini belirten Yılbaşı, spiker ve muhabir adaylarının yazılı sınavdan önce uygulamalı eğitim dahi verilmeden sınava tabi tutulmasını da eleştirdi. Başvuran adaylara belge verilmemesini de eleştiren Yılbaşı, İnternet sitesi www.trt.net.tr adresinde duyurulan başvuru metninde yapım ve yayın görevlilerinin, (ağırlıklı) ibaresi ile prodüksiyon hizmetleri, kurgu, ses, ışık, resim seçici, grafik, teknik-bilgisayar, teknik-elektronik haberleşme ve farklı lehçeler olarak gruplandırılmasının amacının “istenildiği zaman, istenilen görevde çalıştırmak” olduğunu söyledi.
TRT BİLDİĞİNİ OKUDU
Daha önce personel alımı duyurusunun yürütmesinin durdurulması, spiker ve muhabirlerin KPSS-A puanı ile alınarak önce yazılı sonra sözlü sınava tabi tutulmasını, diğer kadroların ÖSYM tarafından yerleştirilmesini istediklerini belirten Yılbaşı, İnternet sitesindeki duyuruda bulunan “ağırlıklı” ibaresinin kaldırılmasını, başvuran adaylara belge verilmesini talep ettiklerini hatırlattı. TRT’nin 18 Kasıma kadar başvuruların devam edeceğini belirttiği personel alımında uyarılarına rağmen hukuka aykırı uygulamanın devam ettiğini vurgulayan Yılbaşı, “TRT bildiğini okumaya devam etti, biz de sınavla ilgili işlemlerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtık” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Dünya devi Karadeniz’de petrol arayacak

SONRAKİ HABER

KARABÜK’TE İŞTEN ATMALARA ‘DUR’ DENİLDİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...