04 Kasım 2010 00:00

Çalık’a değil çalışana promosyon!

DEMİRYOLCULAR TCDD Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle bankaların “promosyon” adı altında yaptığı ödemelerin, TCDD’de çalışanlara değil kuruma aktarılmasını protesto ettiler

Paylaş

DEMİRYOLCULAR TCDD Genel Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle bankaların “promosyon” adı altında yaptığı ödemelerin, TCDD’de çalışanlara değil kuruma aktarılmasını protesto ettiler. “Promosyon sömürüsüne son”, “Ücrette adaletsizliğe yeter”, Promosyon sömürüsüne son” pankartlarının açıldığı eylemde BTS Genel Başkanı Yunus Akıl açıklama yaptı. Çalışanların ücretlerinin banka aracılığıyla ödenmeye başlanmasıyla “promosyon” adı altında ödemelerin başladığını hatırlatan Akıl, TCDD yönetiminin Vakıfbank’la yaptığı anlaşmayla, promosyonların demiryolculara dağıtılması yerine kurum hesaplarına aktarılmasını eleştirdi.
Mağduriyetlerinin giderilmesi için nisan ayında bir imza kampanyası düzenlediklerini ve TCDD ile Vakıfbank arasında imzalanan sözleşmenin feshedilmesini istediklerini hatırlatan Akıl, bu anlamda kurulacak bir komisyonda gözlemci sıfatıyla üyelerinin bulunmasını talep ettiklerini söyledi. TCDD yönetiminin bu talebe yanıt vermediğine dikkat çeken Akıl “1 Kasımda çıkılan ihale sürecinde bizim talebimizin yerine getirilmemesi ve böyle bir talepte bulunmayanların salona alınması manidardır” dedi.
Hükümete yakınlığı ile bilinen atv ve SABAH gazetelerinin alınması için Çalık Grubuna tartışmalı kredi açan Vakıfbank’ın ihaleyi kazandığına dikkat çeken Akıl, ihale öncesi hangi tarihte promosyon verileceğinin çalışanların telefonlarına mesaj yoluyla gönderilmesine de değinerek, “Bu bilgiler doğruysa, ihaleye gölge düşmüş ve ihale tartışılır hale gelmiş, Demiryolcular nezdinde bu ihaleye şaibe bulaşmıştır” dedi.
“Demiryolcuların haklarının gasbedilerek Çalık ve hükümet yanlısı gruplara transfer yapılmasını istemiyoruz” diyen Akıl, Ulaştırma Bakanlığının bu ihaleye müdahalesinin böyle kuşkuları güçlendirdiğini söyledi. Akıl, TCDD’de çalışan yaklaşık 4 bin taşeron personelin maaşlarının da TCDD tarafından yatırılması ve bu çalışanların da promosyon haklarından faydalanmasını istedi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘İşçiler adil ve dengeli pay almalı’

SONRAKİ HABER

BES üyesi emekçiler son kez uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...