05 Kasım 2010 00:00

YÖK; hizaya getirme kurumu

İSTANBUL Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çapa Tıp Fakültesi öğrenci kantini önünde Yܒü protesto etti.

Paylaş

İSTANBUL Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çapa Tıp Fakültesi öğrenci kantini önünde Yܒü protesto etti. Çapa Tıp Fakültesi öğrenci kantini önünde bir araya gelen sağlık emekçileri ve öğrenciler, demokratik özerk üniversite, parasız bilimsel ve anadilde eğitim, eğitimin ticarileştirilmemesi için ‘YÖK’e hayır’ dedi.
Açıklamayı okuyan SES Aksaray Şube Başkanı Songül Beydilli darbe ürünü ve antidemokratik bir kurum olan YÖK’ün üniversiteleri hizaya getirme ve iktidarın sözcüsü yapma kurumu olarak kullanıldığını söyledi. Üniversitelerin bilimsel bilgi üreten kurumlar olmaktan hızla çıktığını vurgulayan Beydilli, üniversitelerin ve özellikle tıp fakültelerinin çağdaş işletmecilik kurallarına göre çalışacak ticarethanelere dönüştürüldüğünü dile getirdi. Beydilli, YÖK yasası ile üniversitelerde tüm kararları tek başına almak gibi yetkiler ile donatılan rektörlerin seçilmesinde bile binlerce çalışan asistan ve öğrenci bulunmasına karşın yalnızca öğretim üyelerinin oy kullandığını bunun da YÖK’ün yapısının ne kadar tartışmaya açık olduğunu belirtti.
Eylemin ardından öğrenciler taleplerini yere serdikleri boş pankarta yazdılar. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

YÖK iktidarın hem kalemi, hem kılıcı

SONRAKİ HABER

ADETA BiR KARABULUT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa