11 Mart 2011 10:19

Dilovası’ndaki zehirli atık temizlendi

Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Çerkeşli mevkiinde bulunan 905 bin 240 kilogram tehlikeli atık İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ) tarafından bertaraf edilmek üzere kaldırıldı.Yerel ve ulusal basının da ilgi odağı haline gelen atıklar geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemini uzun bir süre meşgul e

Dilovası’ndaki zehirli atık temizlendi
Paylaş

Yerel ve ulusal basının da ilgi odağı haline gelen atıklar geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemini uzun bir süre meşgul etmişti. 2010 yılının son aylarında bölgeye döküldüğü resmi kurumlar tarafından belirtilen ve atıklardan alınan numunelerde yapılan analizler neticesinde söz konusu atıkların ‘tehlikeli atık’ kapsamında olduğu belirlendi. Dilovası ilçesi Çerkeşli mevkiinde bulunan taşocağına atılan 905 bin 240 kilogram atık, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İZAYDAŞ’ın birlikte yürüttüğü çalışma ile bulunduğu yerden kaldırılarak bertaraf edilmek üzere atık kabul kriterleri çerçevesinde İZAYDAŞ tesislerine getirildi.

‘DİLEĞİMİZ BENZER OLAYLARIN TEKRAR YAŞANMAMASI’

Olumsuz hava şartlarına rağmen konusunda uzman ekibin titiz ve profesyonel çalışmaları ile toplam 66 kamyon tehlikeli atık bir hafta süren operasyonla kaldırılırken söz konusu taşocağı sahası atıklardan tamamen temizlendi.
Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dileğimiz, benzer olayların tekrar yaşanmaması ve artık üreticilerin atıklarını yasal yollardan bertaraf etmesidir.” dedi. (KOCAELİ)

ÖNCEKİ HABER

Metin Göktepe Ödülleri için son günler

SONRAKİ HABER

Ahmet Şık’ın arkadaşları buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa