08 Kasım 2010 00:00

Yurt yapmayı unuttular!

GİRESUN Üniversitesi (GÜ) tarafından Görele İlçesi’ne Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açıldı ve 150 öğrenci okula kayıt yaptırdı. Ancak ne okul ne de YURT-KUR’un aklına bu öğrenciler nerede barınacak sorusu gelmedi.

Paylaş

GİRESUN Üniversitesi (GÜ) tarafından Görele İlçesi’ne Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açıldı ve 150 öğrenci okula kayıt yaptırdı. Ancak ne okul ne de YURT-KUR’un aklına bu öğrenciler nerede barınacak sorusu gelmedi.
İktidarın övünerek anlattığı ‘her şehre bir üniversite yaptık’ icraatının altının boş olduğu Görele’de barınacak yer bulamayan öğrencilerle bir kez daha ortaya çıktı. Giresun Üniversitesi tarafından Görele ilçesinde Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu açıldı. İki yıldır açılan okula bu yıl yeni bölümlerin eklenmesiyle öğrenci sayısı 150’ye yükseldi. Alt yapısı düşünülmeden açılan bölümlere kayıt yaptıran öğrenciler öğrenci yurdu bulamadığı için barınma sorunu yaşamaya başladı.
ÇOCUKLARIMIZ GEÇİM KAPISI GÖRÜLÜYOR
Çocuklarını kayıt yaptırmaya getiren veliler ise öğrenci kapasitesi oranında barınma sorununun düşünülmemiş olmasına tepki gösteriyor. Veliler, “İlçede yurt sorunu yaşanmasını fırsat bilen ev sahipleri kiraları yüksek tutuyor. Çocuklarımıza geçim kapısı gözüyle bakmaya başlıyorlar ” diyor.
2011-2012 eğitim yılı için Görele’de öğrenci sayısının ikiye katlanacağını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise YURT-KUR’un belediyeden arazi istediğini ancak yapıma ne zaman başlanacağı konusunun belirsiz olduğunu söyledi. Melikoğlu, “Giresun Üniversitesi bünyesinde ilçemizde kurulmasına karar verilen bölümlerde 150 öğrencisi ile eğitim-öğretime başladı. Yurt problemi ile ilgili çalışmalarımızın sonucunda Kredi Yurtlar Kurumuna yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerine 750-1000 kişilik öğrenci yurdun tahsisini yaptık. Bölge milletvekillerimiz ve Ankara’nın da devreye girmesi için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. (Giresun/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Öztürk Türkdoğan yeniden İHD Genel Başkanı oldu

SONRAKİ HABER

30 YIL ÖNCE DEĞİL SANKİ DÜN GİBİ...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...