10 Kasım 2010 00:00

Kadınlar dosyalarla Ankara’ya yürüyor

Türkiyeli kadınlar, “Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum” sloganıyla bir kolu Hakkari’den bir kolu da İstanbul’dan başlayacak ve Ankara’da son bulacak yürüyüşü dün başlattı.

Paylaş

Türkiyeli kadınlar, “Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum” sloganıyla bir kolu Hakkari’den bir kolu da İstanbul’dan başlayacak ve Ankara’da son bulacak yürüyüşü dün başlattı. Yürüyüşle, savaşın kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı etkiyi Türkiye kamuoyuna göstermeyi amaçlayan kadınlar, her ilin özgün kadın sorunlarını yansıtan dosyaları oluşturup 12 Kasım tarihinde Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkililerine iletmeyi planlıyor.
KESK Kadın Sekreterliği, İHD ve Ankara Barış İçin Kadın Girişimi öncülüğünde Türkiyeli kadınların başlattığı yürüyüş boyunca kadınlar uğradıkları her ilde yerel, özgün sorunları kamuoyuna sunacak ve söz konusu illerin kadın ve çocuk sorunlarını bir dosyada toplayarak Başbakan Erdoğan ve hükümet yetkililerine iletecek. Yürüyüşle, savaşın kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı etkiyi Türkiye kamuoyuna taşımayı amaçlayan kadınların Hakkari’den başlayan yürüyüş kolu, Van, Bitlis, Siirt, Batman, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman güzergahından; İstanbul’dan başlayan ikinci kol ise Kocaeli, Bursa, Eskişehir güzergahından Ankara’ya varacak. Türkiye’nin 12 ilinde savaşın kadınlar ve çocuklar üzerinde yarattığı etkiyi haykıracak olan kadınlarla birlikte BDP, EMEP, SKM ve SDP’li kadınlar da yürüyor.
KESK Kadın Sekreteri Songül Morsümbül, en büyük amaçlarının hem emeklerinin hem taşıdıkları kimliklerinin, hem de bedenlerinin gerçek sahiplerinin kendileri olduğunu göstermek olduğunu vurguladı. Morsümbül, “Bu ülkede savaş politikalarını sürdüren iktidarlar olduğu sürece bu sömürülerin en acımasız şekilde yaşanacağını tüm kamuoyuna bir kez daha göstermeyi amaçlıyoruz. Bu ülkede kadınlar her gün sömürünün en acımasızını yaşıyor. Fabrikalarda, iş yerlerinde, kamu alanında, evde sendikalarda, yaşamın devam ettiği her alanda bu şiddet devam ediyor” dedi. (Van/DİHA)
Nazan Sala
ÖNCEKİ HABER

Kaldırım işgaline son verilmesini istediler

SONRAKİ HABER

Kadınlar adalet isteyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...