14 Kasım 2010 00:00

Mardin’de Çocuk Ve Gençlik Tiyatrosu Festivali sona erdi

2. Uluslararası Mardin Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu Festivali geçtiğimiz gün katılan tüm konukların katılımı ve Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer himayesinde düzenlenen akşam yemeğiyle sona erdi.

Paylaş

2. Uluslararası Mardin Gençlik ve Çocuk Tiyatrosu Festivali geçtiğimiz gün katılan tüm konukların katılımı ve Mardin Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer himayesinde düzenlenen akşam yemeğiyle sona erdi. Öncelikle çocuk ve gençlik tiyatrosu ile ilgili sorunların tartışılmasının yanı sıra, atölye çalışmaları ve tiyatro oyunlarıyla renklenen festivalde çocuk ve gençlik tiyatrolarının sorunlarına çözüm arandı.
Sekiz gün süren festival, evrensel çocuk tiyatrosu örneklerinin Mardin’de buluşmasını sağlarken; karşılıklı sanatsal, bilimsel, estetik ve kültürel alışveriş zeminini de hazırladı, kent halkına farklı çocuk ve gençlik tiyatrosu örnekleri sunuldu.
Polonya, Danimarka, Bulgaristan, Polonya gibi yurtdışından ve İstanbul, Ankara, Lüleburgaz gibi bölgelerimizden gelen tiyatro toplulukları yoğun ilgi görürken; İran’da çocuk ve gençlik tiyatrolarının Davood Kianian tarafından tanıtıldığı söyleşi ve gazetemiz yazarı Üstün Akmen’in yönettiği, Gülsen Tuncer ile Yrd. Doç. Dr. Nihal Kuyumcu’nun katıldığı panel oldukça kalabalık bir dinleyici kitlesi tarafından ilgi ile izlendi.
Yıldız Kenter’in “Festivalin Onur Konuğu” olduğu ve “Kraliçe Lear” başlıklı oyunu sahnelediği festivalde, Nurhan Öktem başkanlığındaki ekibin titiz çalışmaları ve Mardin Valisi Hasan Duruer ile yardımcıları Yavuz Selim Süzer ve Şenol Koca’nın yakın ilgi ve konukseverlikleri konukların haklı övgüsünü kazandı. Diğer taraftan, Polonya’nın ünlü “2011 Kibrit Çöpü Tiyatro Ödülü”ne festivalin yönetmeni Nurhan Öktem’in değer görüldüğü, kapanış yemeği sırasında Polonya Andersen Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni tarafından açıklandı.
(KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

NEŞELİ HAYAT atv 22.20

SONRAKİ HABER

TRT’de çalışma barışı bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...