17 Kasım 2010 00:00

Fazla et tüketimi sağlık problemlerine yol açıyor

Kurban Bayramı’nda beslenmenin önemi dikkat çeken uzmanlar, fazla et tüketiminin başta kalp hastalıkları ...

Paylaş

Kurban Bayramı’nda beslenmenin önemi dikkat çeken uzmanlar, fazla et tüketiminin başta kalp hastalıkları olmak üzere ciddi sağlık problemlerine yol açtığını duyurdu. Beslenmenin, kişinin genel sağlığı açısından hayati önem taşıdığını söyleyen uzmanlar Et, tatlı ve asitli içeceklerin fazla tüketen kalp hastalarının risk altında olduğunu belirtti.
Türkiye’de her iki kişiden birinin kalp ve damar hastalıkları yüzünden hayatını kaybettiğini hatırlatan uzmanlar kalp ve damar hastalıklarından korunmak için şu önerilerde bulundu:
“Etin yağsız kısımları tercih edilmeli, pişirme yöntemi olarak ızgara veya haşlama kullanılmalıdır. Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemelidir. Etler, pişirilirken doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalıdır. Özellikle ülkemizde kurban bayramlarında yapılması gelenek haline gelmiş olan kavurmanın içine tereyağı ve kuyruk yağı konulmadan, kendi suyu ile kısık ateşte pişirilmelidir. Mangal yapılacaksa etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmelidir, dışı pişen içi çiğ kalan etlere dikkat edilmeli ve yüksek risk taşıyor olmasından dolayı çiğköfte tüketiminden kaçınılmalıdır. Kalp ve damar hastalığı riski yüksek olan kişiler sakatat tüketiminden kaçınmalıdırlar.”
(HABER MERKEZİ)


ÖNCEKİ HABER

Bayram öncesi Migros’un
iki yüzü

SONRAKİ HABER

BAYRAMA BURUK GİRDİLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...