17 Kasım 2010 00:00

Belediye başkanlarından acılı ailelere ziyaret

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile merkez ilçe belediye başkanları, geçtiğimiz günlerde ...

Paylaş

BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile merkez ilçe belediye başkanları, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir şirketin açtığı ve TOKİ’nin kum yıkamak için kullandığı çukurda oluşan gölette boğulan 2 çocuğun ailesini ziyaret etti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Selim Kurbanoğlu ve Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ bayram dolayısı ile geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir şirketin açtığı ve TOKİ’nin kum yıkamak için kullandığı çukurda oluşan gölette yıkanmak için girerek boğulan Ahmet Eşme ve Furkan Eşm’nin ailesini ziyaret etti.
BAŞKA ACILAR YAŞANMASIN
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, “Cumhuriyet Başsavcılığı talep ettiğimiz soruşturmayı açmış bulunuyor. Şüphesiz ki bundan sonra ki zaman dilimi içerisinde ceza oluşturulması manasında yani kimlerin kusuru varsa kimlerin ihmali varsa hukuki süreç işlemeye başladı. En kısa zamanda sonuç alması konusunda bizde elimizden geleni bütün gayreti ile sarf edeceğiz” dedi. Baydemir, bu gelişmenin memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi. Olayda 12 yıllık zincirleme bir ihmalle karşı karşıya olduklarını belirten Baydemir, çukurun kimler tarafından açıldığını tespit ettiklerini söyledi. “1997 den sonra açan şahsın yada firmanın daha sonra kimlere devrettiğini, inşaat çalışmalarını yürüten firmanın hangi firma olduğunu ve nasıl bu çukurdan istifade ettiğini tespit ettik. Bu yapılan bu tespitler doğrultusunda hukuki süreç ve aynı zamanda maddi ve manevi tazminat süreci işlemeye devam edecektir” diyen Baydemir, bundan sonraki bayramlarda hiçbir insanın nedeni ne olursa olsun böylesi bir acı ile bayramı karşılamamasını diledi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır Cezaevi için somut bir gelişme yok

SONRAKİ HABER

Seyit Rıza’nın mezarı nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa