18 Kasım 2010 00:00

Sınır ötesi bayramlaşmaya ilgi büyük

VİZELERİN kaldırılmasıyla gidiş-gelişin serbest olmasına rağmen bayramı Suriye’deki akrabalarının yanında geçirmek isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren sınırlara koştu.

Paylaş

VİZELERİN kaldırılmasıyla gidiş-gelişin serbest olmasına rağmen bayramı Suriye’deki akrabalarının yanında geçirmek isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren sınırlara koştu.
Karkamış Sınır Kapısı’nda işlemlerini yaptıran vatandaşlar, yaklaşık bir müddet yürüdükten sonra Carablus Sınır Kapısı’nda mola verdi. Buradaki işlemleri tamamlanan vatandaşlar, Suriye’deki akrabalarının yanına gitti. Ellerinde çeşitli hediyelerle sınır ötesine geçen Gaziantepli vatandaşlar, 2 gün akrabaları ile hasret giderecek. 2 gün sonra memleketlerine dönmeleri istenen vatandaşlar, dilerse bugün erken saatlerden itibaren de memleketlerine gelebilecek.
50 YIL SONRA...
Karkamış Sınır Kapısı’nda vatandaşlara getirecekleri hediyelerin miktarları konusunda uyarılar yapılıyor. Belirli bir kilogramın üstünde hediyelik eşya getirilmesi halinde bu eşyalara el konuluyor. Karkamış Sınır Kapısı’nı kullanarak, Suriye’ye geçmek için 4 bin 760 kişinin başvurduğu bildirildi. Sınır ötesi geçişlerin bugün de devam edeceği belirtildi.
Ahmet Solmaz, sınır ötesi bayramlaşmadan memnun olduğunu belirterek, 50 yıldan beri görüşmediği amcasının oğullarının yanına gittiğini belirtti. Akrabaları ile telefonda dahi görüşmeyen Solmaz, Suriye’ye gidince amcasının çocuklarını arayacağını ifade etti.
Durdu Bozdemir ise zamanında iki ülkede bulunan akrabaların ayrıldığını anımsatarak, şöyle dedi: “Daha önce gittim. Çok güzel bir duygu. Vizesiz geçişler daha iyi. Türkiye için de bizim için de.” Halasının çocukları ile bayramlaşmak için Suriye’ye giden Fatma Kaplan, “Geçen sefer geldiler. Biz ilk defa gideceğiz. Birbirimizi unutmayalım istiyoruz” dedi. İrfan Kaplan, Suriye’deki akrabalarının yanına ilk defa gideceğini belirtti. Hacı Mustafa Serçe ise hemen hemen her sene akrabalarının yanına gittiğini söyledi. (GAZİANTEP)
ÖNCEKİ HABER

Eskinyer toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Mardin Valisinden,Mardin’in geleceği parlak açıklaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...