11 Mart 2011 07:07

Güvenceli iş, insanca yaşanacak ücret istiyorlar

Aydın’ın Nazilli ilçesinde örgütlenme çalışması yürüten inşaat işçileri, taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı.Nazilli İnşaat İşçileri Komitesi tarafından belediye meydanında gerçekleştirilen eylemde işçiler adına açıklamayı İsmail Sağır yaptı. İnşaat işçi

Güvenceli iş, insanca yaşanacak ücret istiyorlar
Paylaş

Nazilli İnşaat İşçileri Komitesi tarafından belediye meydanında gerçekleştirilen eylemde işçiler adına açıklamayı İsmail Sağır yaptı. İnşaat işçilerinin durumuna değinen Sağır “Yarınımızın güvencesi ve sosyal hayatımız yok. Hayatımızdan bu kadar fedakârlık ederken ne kazanıyoruz peki? Ancak bizler inşaatlarda ölümle burun buruna gelişimizin, hatta düşüp genç yaşta tekerlekli sandalyelere mahkum oluşumuzun, açlık ve sömürüye maruz kalışımızın kader olmadığını, bu durumun gözlerini kâr hırsı bürümüş patronların ve taşeronların bizi köle gibi çalıştırıp iş güvenliğimizi sağlamadıklarından kaynaklandığını biliyoruz” dedi.

Konuşması “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni” sloganıyla kesilen Sağır şöyle devam etti: “Açlık sınırının 1200, asgari ücretin ise 600 lira olduğu ülkemizde biz inşaat işçilerinin aldığı yevmiyelerden yemek parası, sigorta primleri, yol ücreti, işe gidemediğimiz günler düşürüldüğünde aldığımız paranın asgari ücretten de düşük olduğunu görürüz. Ama öte yandan harcamalarımız kat be kat artıyor.”

Tüm inşaat işçilerine bir çatı altında birleşme çağrısı yapılan eylemde şu talepler dile getirildi: “yevmiyelerin arttırılması, sigortaların ödenmesi, can güvenliğinin sağlanması, ulaşım masraflarının karşılanması.” Eyleme EMEP , Eğitim Sen ve BDP de destek verdi. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP’li başkandan Kürt öğrencilere tehdit

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da kayıp kadın öğretmen bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...