23 Kasım 2010 00:00

Cezaevine yeni müdür geldi hak ihlalleri arttı

MUŞ E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu kadınlar, son dönemde 1. Müdür Mehmet Çıtak’ın göreve gelmesi ile beraber hak ihlallerin arttığını, baskı, tecrit ve sindirme uygulamaların gittikçe katlandığını söyledi.

Paylaş

MUŞ E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan tutuklu kadınlar, son dönemde 1. Müdür Mehmet Çıtak’ın göreve gelmesi ile beraber hak ihlallerin arttığını, baskı, tecrit ve sindirme uygulamaların gittikçe katlandığını söyledi.
Kadınlar, yazdığı mektupta son dönemde cezaevi müdürlüğüne 1. Müdür Mehmet Çıtak’ın atanması ile beraber hak ihlallerin arttığını, baskı, tecrit ve sindirme uygulamaların hat safhaya ulaştığını ifade etti. Son bir yıldır bulundukları odanın tam karşısında bir kamera yerleştirildiğini, kapı açıldığında odanın içinin kamaraya alındığını vurgulayan kadınlar, tüm girişimlere karşın kameranın kaldırılmadığını kaydettiler. Tutuklular, Çıtak’ın gelmesi ile beraber atölyelere çıkartılmadıklarını, buna itiraz ettiklerinde ise “Ya şartlarımızı kabul edersiniz, ya da sizi çıkartmayız” cevabı ile karşılaştıklarını belirtti. Tutuklular, gardiyanların odaları aradıklarında ise uygunsuz bir şekilde eşyaları aradıklarını ve provokatif hareketler sergilediklerini dile getirdi. Kadın tutuklular, ziyaretçileri geldiklerinde de insan onurunu incitecek şekilde üst aramalarından geçtiklerini ve tüm elbiselerini çıkartmalarını isteyen dayatmalarla karşı karşıya geldiklerini vurguladı.
Cezaevinde baskıların gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Muş TUHAYD-DER Başkanı Şahin Kotan, özelikle aramaların işkenceye dönüştüğünü dile getirdi.
İddialarla ilgili görüşmek istediğimiz Cezaevi Müdürü Mehmet Çıtak’ın yerinde olmadığı belirtilirken, diğer cezaevi yetkilileri ise, iddiaların doğru olmadığını ancak bilgi verme yetkilerinin olmadığını dile getirdi. (Muş/DİHA)

‘HASTA TUTUKLULAR TEDAVİ EDİLMİYOR’
ERZURUM H Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan PKK’li tutuklular, gırtlak kanseri olan Mehmet Aras’ın tedavi edilmediğini belirterek, cezaevindeki baskılara karşı da yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.
Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan PKK’li tutuklular, cezaevinde yaşadıkları sorunları ve üzerindeki baskıları aileleri aracılığıyla gönderdikleri mektupla anlattı. Cezaevinde bulunan birçok tutuklunun sağlık problemleri yaşadığını ve tedavi edilmediklerini belirten tutuklular, geçen sene İsmet Ablak’ın cezaevinde idarenin duyarsızlığından dolayı yaşamını yitirdiğini, şu anda ise Mehmet Aras’ın gırtlak kanserine yakalanmasına rağmen tedavi edilmediğini ifade etti.
Tutuklular, birçok arkadaşlarının revire, hastaneye gittiklerinde de yine hastalıklarına gerekli teşhislerin konmadığını veya hastalıklarının kendilerinden sakladığını vurguladı. Tutuklular, gırtlak kanseri olan Mehmet Aras’ın bir an önce tedavi edilmesi ve İsmet Abak ile aynı sonu yaşamaması için İHD başta olmak üzere yetkilileri konuyla ilgili duyarlı olmaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

ÖSYM: KPSS’de hatalı soruya rastlanmadı

SONRAKİ HABER

Okulun adı zengin ama kendi yoksul!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...