11 Mart 2011 05:39

MHP’li başkandan Kürt öğrencilere tehdit

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, basına yaptığı açıklamada, Kürt öğrencileri tehdit etti. Kürt öğrencilerin “demokratik anadilde eğitim” taleplerini, bölücü ve yıkıcı olarak tanımlayan Yalçın, bu eylemlerin ‘ülküdaşlarını’ kışkırttığını ve Isparta’da bir kaos ortamı yar

MHP’li başkandan Kürt öğrencilere tehdit
Paylaş

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, basına yaptığı açıklamada, Kürt öğrencileri tehdit etti. Kürt öğrencilerin “demokratik anadilde eğitim” taleplerini, bölücü ve yıkıcı olarak tanımlayan Yalçın, bu eylemlerin ‘ülküdaşlarını’ kışkırttığını ve Isparta’da bir kaos ortamı yaratmak istendiğini öne sürdü.

Yapılan demokratik eylemleri hukuk dışı bulan, üniversite yönetiminin, bu eylemlere göz yumarak suç işlediğini öne süren Yalçın, üniversitelerin siyasallaştırılarak bölücülüğe geçit veren kurumlara dönüştürüldüğünü savunarak, üniversite yönetimini ‘aklını başına almaya’ çağırdı. Yalçın, “kimse bizi kardeş kavgasına sürükleyemez. Allah’ın izniyle biz ülkücüler var olduğumuz sürece bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez” diye açıklamasını bitirdi.  Isparta’da geçtiğimiz dönem üniversitede yaşanan kavgada bir öğrenci ölmüş, bu olayın ardından Kürt öğrenciler üzerindeki baskılar artmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaddafi avantajlı konumda

SONRAKİ HABER

Güvenceli iş, insanca yaşanacak ücret istiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...