24 Kasım 2010 00:00

Sen misin polise kimlik soran

DİYARBAKIR’da gittiği düğünden dönen 19 yaşındaki Erdem Begoönal, kimlik kontrolü sırasında “Arama kararınız var mı” diye sorunca...

Paylaş

DİYARBAKIR’da gittiği düğünden dönen 19 yaşındaki Erdem Begoönal, kimlik kontrolü sırasında “Arama kararınız var mı” diye sorunca polisin şiddetine maruz kaldı. Gözaltı sırasında infaz edileceğinden korktuğunu belirten Begoönal, İHD Diyarbakır Şubesine başvurdu.
Diyarbakır Çermik ilçesinde gittiği düğünden gece yarısı arkadaşı ile beraber evine dönerken sivil polisler tarafından ilçede durdurulan ve kimlik kontrolü yapılmak istenen Dicle Üniversitesi Öğrencisi Erdem Begoönal (19), polisin şiddetine maruz kaldı. Diyarbakır Caddesi’nde 2 sivil polis tarafından aracı durdurulan Begoönal ve arkadaşının, yapılan kimlik kontrolünün ardından üzerleri aramaya başlandı. Begoönal, “Arama kararınız var mı” diye sorunca polisler, “Sen beni tanıyor musun? Sen kim olduğumuzu biliyor musun” diyerek Begoönal’ı dövmeye başladı. Daha sonra gözaltına alınarak Çermik İlçe Emniyetine götürülen Begoönal, burada polis tarafından işkenceye maruz kaldı.
İHD’YE BAŞVURDU
Yalnız kaldığında infaz edileceğinden korktuğunu belirten Begoönal, “Arabadan indirir indirmez arabada bulunan iki kişi ve emniyet binasında bulunan 9-10 kişi beni dövmeye başladılar. Beni dövüp sürükleyip emniyet binasının içinde giriş kapısının tam karşısında bulunan ve kapının üstünde ‘Lokal’ yazılı geniş bir yere götürdüler. Orada da yaklaşık yarım saat boyunca bana işkence etmeye devam ettiler” diye konuştu. Daha sonra Çermik Devlet Hastanesine götürülerek muayene edildiğini söyleyen Begoönal, hastanede kendisini muayene eden doktor ile polislerin sağlık kontrollüden önce görüştüğünü belirterek, “Sadece yüzüme bakıp muayeneyi bitirdi” dedi. Begoönal, İHD Diyarbakır Şubesine başvurdu.
(DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Askerin vurduğu Açar’ın durumu iyiye gidiyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da ‘taşeron işçi’ statüsüne tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...