24 Kasım 2010 00:00

Aleviler ‘yüzleşme’ istedi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, üzerinden 80 yılı aşkın zaman geçen Dersim Katliamı’na dikkat çekerek, devletin katliamlar tarihi ile yüzleşmesini istedi.

Paylaş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, üzerinden 80 yılı aşkın zaman geçen Dersim Katliamı’na dikkat çekerek, devletin katliamlar tarihi ile yüzleşmesini istedi. Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, Dersim Katliamı’nın boyutlarının henüz yeterince gün ışığına çıkmamasını eleştirdi. Yapılması gerekenin katliamda sorumluluğu olan kurumların ve devletin gerçeklerle yüzleşmesi, sorumluluk neyi gerektiriyorsa onu yapması olduğunu kaydeden Gümüş, “Dersim’de başlayan katliam politikası adeta gelenekselleşmiş ve Maraşlar, Madımaklar bu zihniyetin insanlığa karşı işlediği suçlar olmuştur” dedi.
Gümüş, Paris’te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na MHP’den gelen eleştiriye de tepki göstererek, “Bizler Pir Sultan Abdal Yolu’nun talipleri olarak ırkçı milliyetçilerin bu tutumunu kınıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÜZERiNE DiREK DEVRiLEN iŞÇi ÖLDÜ

SONRAKİ HABER

AİHM’den Türkiye’ye ceza yağdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...