26 Kasım 2010 00:00
Birincisi yetmedi ikinci HESi yapıyorlar
GÜMÜŞDAMLA köylülerini yaz aylarında 6 gün susuz bırakan 1. HES inşaatının ardından ikinci HES inşaatına başlamak için köye yeni bir şirketin daha geldiği bildirildi. Köylüler, ikinci bir inşaata asla izin vermeyeceklerini belirterek şirketin çalışma yapmasını engelledi. Bunun üzerine şirket çalışanları köylülerle beraber köy kahvesine giderek köylüleri ikna etmeye çalıştılar ancak bu da bir işe yaramadı.
Akşam üzeri sayıları 15-20 kişiyi bulan şirket çalışanları, tekrar gizlice ölçüm yapmak isteyince durumu gören köylüler tekrar toplanarak, çalışmayı bir kez daha engelledi.
Gelişmeler üzerine Antalya Isparta Burdur Dereleri Gönlünce Aksın Çevre Platformu, köylülere destek vermek amacıyla köye gitme kararı aldı.
(Antalya/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et