27 Kasım 2010 00:00

Halk sokağını kaptırmadı

EYÜP İlçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan bir sokak belediye tarafından kapatılmak istenince caddeyle tek geçiş noktasını kaybeden halk isyan etti.

Paylaş

EYÜP İlçesi Merkez Mahallesi’nde bulunan bir sokak belediye tarafından kapatılmak istenince caddeyle tek geçiş noktasını kaybeden halk isyan etti. Önceki gün mahalleye gelen belediye çalışanlarının sokakta inşaat yapmasını eylem yaparak engelleyen mahalle sakinleri, sokağı kapattırmayacaklarını vurguladılar.
HALK TEPKİ GÖSTERİNCE GERİ DÖNDÜLER
Eyüp Merkez Mahallesi’nde bulunan Engin Sokak sakinleri, sokaklarının kaldırımla kapatılmak istenmesine karşı çıkıyor. Sokağın bölgeyi Uludağ Caddesi’nde bağlayan tek nokta olduğunu ve acil durumlarda hiçbir aracın caddeye çıkamayacağına dikkat çeken mahalleliler belediyeye gönderdikleri dilekçelerin cevapsız kalmasına da tepkili. Öte yandan önceki gün kaldırım döşemek için mühendis ve şantiye şefinin mahalleye gitmesi ise gerginlik yarattı. Çalışmaların başlayacağını öğrenen sokak sakinleri, yanlarında polis ve zabıtalarla gelen belediye çalışanlarına tepki gösterdi. Gerginlik büyürken mahalle sakinlerinin gazetecileri çağıracaklarını söylemeleri üzerine belediye çalışanları getirdikleri kaldırım taşlarını da toplayarak geri döndüler. Mahalle Sakinlerinden Mehmet Aslan, “Belediyenin burayı parselleyip satım işlemleri yaptığı duyumlarımız var. Belediyenin su, elektrik ve doğalgaz hattına kadar bütün tesisatları döşettiği ve tek çıkışımız olan bu sokağın yine aynı belediye tarafından kapatılmak istenmesi tam bir saçmalık” dedi. Aslan, sokağın çıkışını kapatmak için döşenmek istenen kaldırım çalışmasıyla ilgili bir resmi belgenin bile kendilerine gösterilmediğini söyledi. Gazetemize konuşan sokak sakinlerinden Gülbahar Üstün, belediyenin sokağın bulunduğu bölgeyi satıp arsayı değerlendirmek istediklerini ileri sürdü. Eyüp Belediyesinin sokağın kapatılmasının yaratacağı sıkıntıları umursamadığını belirterek, “Sokakların çıkışını kaldırım taşları ile kapatmak isteyen belediye, acil bir durum sırasında itfaiye ya da ambulans aracının sokağa nasıl gireceğini de düşündü mü?” diye sordu. Yaşanan sorunla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Belediyesine birçok kez dilekçe verdiklerini belirten Üstün, dilekçelerine herhangi bir yanıt verilmediğini, halkın talepleri karşısında belediyenin hiçbir şey yapmadığını ifade etti. Gülbahar Üstün, sokağın kapatılmasını bu sefer önlediklerini ancak mühendisin kendilerini, “Bir dahaki gelişimizde çevik kuvvet ekipleriyle geleceğiz” sözleriyle diye tehdit ettiğini söyledi. Üstün, Eyüp Belediyesinin halkı mağdur etmek yerine kendi asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Bir başka Mahalle Sakini Mehmet Aslan da “Bize yol yapsınlar sonra ne yapmak istiyorlarsa yapsınlar” diye konuştu. Hamide Tüfekçi, “Belediye Engin Sokak’a elektrik, su ve doğalgaz tesisatı için çok para harcadı ancak şimdi bu yolu kapatmak istiyor. Belediye gerçekte ne yapmak istiyor anlamıyoruz” dedi.
(İstanbul/EVRENSEL)
Yurdagül Kaya
ÖNCEKİ HABER

Eylem engeli!

SONRAKİ HABER

Asfalt parası Gazi halkının sırtına!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...