27 Kasım 2010 00:00

Cenazeleri devlet bulamadı aileler buldu!

DERSİM’de 14 Ekimde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 HPG’liden Hüseyin Akkoç (Agit Amed) ve Şükran Gürsül’ün (Şilan Ekin) ailesi...

Paylaş

DERSİM’de 14 Ekimde çıkan çatışmada yaşamını yitiren 3 HPG’liden Hüseyin Akkoç (Agit Amed) ve Şükran Gürsül’ün (Şilan Ekin) ailesi, MEYA-DER, İHD ve BDP Diyarbakır il yöneticileri ile birlikte 4. kez Tunceli ile Ovacık Cumhuriyet savcılıklarına başvurdu. Yapılan tüm başvurulara rağmen cenazelerini teslim alamayan ve “Çocuklarınızın cenazelerine ulaşamadık, çocuklarınız belki sağdır” sözleri ile karşılaşan HPG’lilerin aileleri, çocuklarının cenazelerini kendileri arayıp buldu. Önceki gün Ovacık Cumhuriyet Savcılığına başvuran aileler, savcılığın, “Güvenliğinizi sağlayamayız, gidebiliyorsanız gidin” sözlerinden sonra, çatışma alanına gitti. Cenazelerin yerlerini tespit eden ve fotoğraf ile görüntü çeken aileler tekrar savcılığa başvurdu. Ancak cenazelerin olduğu mıntıkanın görüntü ve fotoğraflarını ailelerden isteyen savcılık, bu kez de “Siz gidin biz size cenazelerinizi getiririz” diyerek ailelerin cenazelerini almasına izin vermedi. Aileler, cenazeleri almada kararlı olduklarını belirterek, pazartesi gününe kadar cenazelerin verilmemesi durumunda kendilerinin gidip cenazeleri alacaklarını belirtti.
43 gündür cenazelerinin kendilerine teslim edilmemesiyle, kendilerine bu şekilde ceza verilmek istendiğini belirten Hüseyin Akkoç’un babası Aziz Akkoç, “3 güne kadar cenazelerimiz bize teslim edilmediği takdirde ucunda ölüm de olsa o cenazeleri kurda kuşa yem etmeyeceğiz” dedi. Aileler ile birlikte çatışma bölgesine giden İHD Avukatı Serdar Çelebi ise, ailelerle birlikte savcı ile görüştüklerini ve “Cenazelerin bulunduğu yerde mayın olabilme ihtimali var” cevabı aldıklarını söyledi. Ailelerin İHD’ye yaptıkları başvuru üzerine Dersim’e geldiklerini söyleyen Çelebi, cenazelerin bulunduğu yeri tespit ettiklerini belirtti. Güvenlik gerekçesi öne sürülerek ailelerin taleplerinin yerine getirilmediğini hatırlatan Çelebi, savcılığın olumlu karar vererek, cenazelerin ailelere verilmesi gerektiğini söyledi.
(DERSİM)


ÖNCEKİ HABER

Urfa’da polisler hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

AKP’li belediyenin çöp ayıbı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...