27 Kasım 2010 00:00

Urfa’da polisler hakkında suç duyurusu

ANKARA’ya iki koldan yürüyen kadınlardan Hakkari yürüyüş kolundaki kadınlara polisin Urfa’da yaptığı müdahaleden sonra gözaltına ...

Paylaş

ANKARA’ya iki koldan yürüyen kadınlardan Hakkari yürüyüş kolundaki kadınlara polisin Urfa’da yaptığı müdahaleden sonra gözaltına alınan KESK’li 8 yönetici, haksız gözaltına alındıkları ve polisin orantısız güç kullandığını belirtip savcılığa suç duyurusunda bulundu.
“Kimliğimin, bedenimin ve emeğimin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyorum” sloganıyla, Hakkari’den yola çıkan kadınlara Urfa’da polis müdahale etmiş ve aralarında KESK’li yöneticilerin de bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı. Urfa Adliyesine gelen KESK’li yöneticilerden 8 kişi, hukuksuz bir şekilde ve orantısız güç kullanılarak gözaltına alındıklarını belirtip suç duyurusunda bulundu. Müdahale talimatını veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Or ve müdahalede yer alan polisler hakkında yapılan suç duyurusundan önce açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Urfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, “Urfa valisi soruşturma izni verip, soruşturmamız işleme konmalıdır. Aksi takdirde Urfa valisi de taraf olacaktır” dedi. Dehşet, yapacakları açıklamalarda Or’un görevlendirilmemesini de talep etti. 24 kadının da Ankara’da suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. (URFA)
ÖNCEKİ HABER

Türk askeri sınırda hiç kaçakçı vurmamış!

SONRAKİ HABER

Cenazeleri devlet bulamadı aileler buldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...