27 Kasım 2010 00:00

Hammami artık gizlenmiyor

TUNUS İşçileri Komünist Partisi (PCOT) yaklaşık bir yıldır güvenlik nedeniyle gizlenmek zorunda kalan Partinin Sözcüsü Hama Hammani’nin artık gizlenmediğini duyurdu.

Paylaş

TUNUS İşçileri Komünist Partisi (PCOT) yaklaşık bir yıldır güvenlik nedeniyle gizlenmek zorunda kalan Partinin Sözcüsü Hama Hammani’nin artık gizlenmediğini duyurdu. Partinin açıklamasına göre, 12 Ocak 2010 yılında tutuklanmak üzere Hammani’nin evine baskın yapıldı. Baskının nedeni Hammani’nin el Cezire ve France 24’e verdiği röportajdı.
Hammani röportajında ülkede hüküm süren baskı ve yozlaşmanın aleyhinde konuşmuş, Tunus halkını bin Ali rejiminin sözde seçimini protesto etmeye çağırmıştı. Hammani, Eylül 2009’da ülkesine döndüğünde, kendisi, eşi, avukatı ve İşkenceye Karşı Mücadele Birliğinin Başkanı Radhia Nasraoui, Kartaca havaalanında polisin vahşice saldırısına uğramıştı.
9 Ekim 2009’da uğradığı saldırıdan dolayı şikayette bulunmuş ve kendilerine saldıranlara doğrudan emir verdikleri için yasal olarak sorumlu olan devlet başkanı ve içişleri bakanı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak şikayetleri kabul edilmedi. Aynı gün Tunus’taki ceza tugayının bölgesine çağrıldılar. Amaç onlara karşı bir ortak hak duruşması uydurmasıydı.
10 Ekimde Hamma’nın Tunus seçimleriyle ilgili bir seminer için yapacağı Fransa’ya ziyareti engellendi. İki gün sonra polis, evini bastı. Tunus’ta aktivistlerin ağzını kapatmak ve onları susturmak amacıyla uydurulan ortak hak duruşmaları sıradan halde geldi. Tunus Öğrencileri Genel Sendikası (UGET) militanları ve Hassan Ben Abdallah kadar, Taoufik Ben Brik, Zouhair Makhlouf, Slim Boukhdir, Fahem Bou Kaddous gibi gazetecilerin durumları da hatırlatılmaya değer, bunların bazıları halen hükümet hapishanelerindeler.
PCOT, yayımladığı yazılı açıklamada bütün demokratik güçleri Tunus’taki insan hakları ve özgürlüklere karşı yürütülen sistematik şiddete karşı birlik olmaya çağırdı ve Hamma Hammani’nin özgürlüğünün garantilenmesini istedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Her yıl 200 bin çocuk sigara yüzünden ölüyor

SONRAKİ HABER

Silah sevdası savaşa sürükleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...