28 Kasım 2010 00:00

Toplumsal cinsiyet eşitliği protokolü imzaladılar


ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi ile Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şehir Protokolü” imzaladı.
25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir çok ilde eylemler, paneller yapılırken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise Tepebaşı, Odun Pazarı Belediyeleri ve Eskişehir Sağlıklı Kent Hareketinin hazırladığı “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şehir Protokolü” imzalandı.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı’nın katıldığı törende bu protokolün Türkiye’ye örnek olması istendi.
İmza töreninde konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kadına şiddetin önlenmesi gerektiğini belirtti. Bu bilincin kentin varoşlarında yaşayan kadınlara da yayılması gerektiğini vurgulayan Büyükerşen, “Kadına kalkan el kırılsın” dedi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ da bu tarihi günün tüm Türkiye’ye örnek olmasını istedi. Ataç, Bu protokolün Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydeden Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise ‘Kadına hiç el kalkmasın’ dedi.
KADININ DURUMU DEĞİŞMELİ
Eskişehir Sağlıklı Kent Hareketi adına basın açıklamasını okuyan Protokol Koordinatörü Miray Korkmaz, kadının Türkiye’deki durumunun değişmesi gerektiğini düşündükleri için bir araya geldiklerini söyledi. Yeni bir bakış açısı ve uygulanabilir bir model geliştirmek istediklerini dile getiren Korkmaz, ortaya çıkan çalışmanın Türkiye’de önemli yer tutacağını belirtti. DSP Tepebaşı Meclis Üyesi Füsun Seniş, protokolün içeriğini okuduktan sonra üç belediye başkanı protokolü imzaladı.
(Eskişehir/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et