29 Kasım 2010 00:00

Yunanistan silah alımını iptal etti

YUNANİSTAN, Rusya’dan satın almayı planladığı 1,5 milyar avro değerindeki tank ve zırhlı araç alımını, ekonomik krizi gerekçe göstererek iptal etti.

Paylaş

YUNANİSTAN, Rusya’dan satın almayı planladığı 1,5 milyar avro değerindeki tank ve zırhlı araç alımını, ekonomik krizi gerekçe göstererek iptal etti. Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yeralan açıklamada, zırhlı araçların satın alımıyla ilgili müzakere komisyonu çalışmalarının, durdurulduğu açıklandı.
Yunanistan medyası, Savunma Bakanlığı’nın, ülkedeki ekonomik krizi gerekçe göstererek aldığını belirttiği bu kararının, Karamanlis döneminde imzalanan anlaşma uyarınca, Rusya’dan 450 zırhlı araç satın alımının iptal edildiği anlamına geldiğini duyurdu. Haberlerde, Yunanistan’ın bu kararı almasında, başta 1,2 milyar avro olarak hesaplanan silahların maliyetinin sonradan 1,7 milyara yükselmesinin etkili olduğu öne sürüldü.
Savunma Bakanı Yardımcısı Beglitis, “Atina’nın, silahlanmayla ilgili sürdürdüğü görüşmelerde ekonomik ve finansal durumu gözönünde bulundurduğunu” belirtmişti. Krizin pençesindeki Yunanistan’ın askeri bütçesinin, GSYH’ye oranı bakımından AB’nin en büyük askeri bütçesi olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

NATO’nun çıkarlarına kalkan olmayacağız

SONRAKİ HABER

Afganistan’da intihar saldırısı: 13 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...