29 Kasım 2010 00:00

Kardemir işçileri Ankara yolunda

KARABÜK’te kurulu bulunan Kardemir A.Ş’de çalışırken Çeliş-İş Sendikası’ndan istifa edip Türk Metal Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin...

Paylaş

KARABÜK’te kurulu bulunan Kardemir A.Ş’de çalışırken Çeliş-İş Sendikası’ndan istifa edip Türk Metal Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin önceki gün başlattıkları yürüyüşü dün de sürdü. İşten atılan 270 işçiyi temsilen 27 işçi seslerini duyurmak için Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.
Kardemir A.Ş’de başka sendikalara üye olan işçiler farklı zamanlarda işten çıkartılıyor. 4 aylık sürede 270 işçi çıkartılırken, işçi çıkartmaların devam edeceği belirtildi.
İşten Anayasal haklarını kullandıkları gerekçesiyle işçilerin işten atıldıklarını belirten Türk Metal Karabük Şube Başkanı Şahin Dikilitaş, önceki gün başlayan Ankara yürüyüşü öncesinde artık her platformda eylem kararı aldıklarını ifade etti.
Dikilitaş; “Maalesef işçi arkadaşlarımız Anayasal haklarını kullandıkları için işten atıldılar. 4 Aylık sürede işten atılan işçi sayısı 270’leri bulmuştur. Bayramdan önce artık işçi çıkarılmayacağı sözü üzerine eylemsizlik kararı aldık ama işveren tarafından verilen sözün tutulmaması üzerine eylemlerimize yeniden başlama kararı verdik. Son olarak 31 arkadaşımızın iş akitleri feshedildi. İşten atılan 270 arkadaşın dertlerini anlatmak, dertlerine çare bulmak ve artık işçi çıkartmaya son vermek için 27 arkadaşımız Ankara ya yürüyorlar. Yolları açık olsun” dedi.
İşçiler yürüyüşlerinin ilk günü Karabük’ün Eskipazar ilçesine kadar yürüyüp burada geceyi geçirdiler. Dün Çankırı’nın Çerkeş ilçesine kadar yürüyen işçiler burada dinlenme molası verdiler. İşçilerin Ankara yürüyüşü bugün devam edecek.
TABUTLU EYLEM
Önceki gün öğle saatlerinde arkadaşlarını Ankara’ya uğurlayan işçiler tabutlu eylem yaptı. Kardemir girişinde omuzlarına aldıkları tabutla güven kavşağına kadar yürüyen işçiler, kavşakta bulunan işçi anıtına tabutu koyarak dua etti. Ardından Türk Metal binasına kadar yürüyen eylemciler eylemlerinin devam edeceğini açıkladı.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçisinin acı sonu

SONRAKİ HABER

KURALSIZ CALISMAYA iSCi OFKESi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...