30 Kasım 2010 00:00

Narenciye Festivali sona erdi

‘MERSİN Narenciye Festivali’, iki gün süren renkli etkinliklerin ardından sona erdi.

Paylaş

‘MERSİN Narenciye Festivali’, iki gün süren renkli etkinliklerin ardından sona erdi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mersin Narenciye Festivali’, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park organize edildi. Akdeniz Belediyesi’nin de iştirakçisi olduğu etkinlikte, festival süslemeleri için 70 ton narenciye kullanıldı. Festival alanının tamamının narenciye ile süslenerek renklendirildiği etkinliğe Mersinliler de sahip çıkarak yoğun ilgi gösterdi. Festivalde, kadınlar yerlere limon serip paketlerken, katılımcılara taze sıkılmış portakal, mandalina ve limon suyu ve narenciye ürünlerinden yapılmış tatlılar ikram edildi.
Akdeniz Belediyesi’nin narenciye festivali için hazırladığı ve portakal, mandalina ve limon ile süslediği standa yurttaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Akdeniz Belediyesi’nin festival standı, Mersin ve Akdenizlilerin yanı sıra, Kürt illeri ve çevre illerden festivale katılan yurttaşların da ilgisi sayesinde 2 gün boyunca hiç yalnızlık çekmedi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 2 gün süren festivale çeşitli ülkelerden katılan grupların yürüyüşü sırasında konuklara çeşitli gösteriler sunuldu. Mersin’in, narenciye üretiminde sahip olduğu kapasiteye dikkat çekilen ve bu kapasitenin en iyi şekilde değerlendirilmesinin belirtildiği konuşmaların ardından protokol üyeleri festival alanında süslemelerle kurulan stantları ziyaret etti. (MERSİN)
ÖNCEKİ HABER

İzmit Körfez’inden 3 yılda 202 ton atık çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Dünyanın gözünü yok etmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...