30 Kasım 2010 00:00

Çevreciler Sinop’ta buluştu

SİNOP-Gerze’de 27-28 Kasım günlerinde, yapılması planlanan termik santrale karşı iki günlük etkinlik yapıldı.

Paylaş

SİNOP-Gerze’de 27-28 Kasım günlerinde, yapılması planlanan termik santrale karşı iki günlük etkinlik yapıldı. Etkinliklerde yapılan konuşmalarda çevreyi yaşanmaz hale getiren girişimlere karşı mücadelenin birleştirilmesi; bu kapsamda ülke ve dünla genelinde bir koordinasyon oluşturulması geregğine işaret edildi.
Birinci gün katılımcılar üç gruba ayrılarak 1-Ekoloji mücadelesi medyada nasıl etkin olmalı, 2-Hukuk mücadelesini nasıl yürütülmeli, 3-Ekoloji ve termik santraller konularında atölye çalışmaları yaptılar.
İkinci gün yapılan forumda söz alan konuşmacılar ise geldikleri bölgelerde yaşama ortamını bozucu girişimler ve bunların doğada yarattığı yıkımlar ile bunlara karşı nasıl mücadele etmekte olduklarını anlattılar. Yapılan konuşmalarda, emperyalistler ve yerli işbirlikçilerin çevreyi yaşanılamaz hale getirecek girişimlerine karşı mücadelelerin birleştirilmesi, halkın mücadeleye daha etkin katılımı yönünde gereken uyarı ve duyuruların, bilimsel açıklamaların ulaştırılmasına önem verilmesi istendi. İklimi ve yaşama ortamını bozucu girişimlere karşı ülke ve dünya çapında bir koordinasonun geliştirilmesi de bir ihtiyaç olarak dile getirildi.
Forumun bitiminden sonra yaklaşık 500 kişilik bir topluluk yürüyüş korteji oluşturarak Cumhuriyet meydanına geldi.Yürüyüş sırasında ‘Termik santral istemiyoruz’, ‘Termiğe karşı omuz omuza’, ‘Termikçi şirket Gerze’yi terket’ sloganları atıldı. (Sinop/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

Çocukların sağlığı için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...